Predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Paga: gradonačelnik, ANTE FABIJANIĆ
 email stozer@pag.hr
-----------------------------------------------------------------------------------
Kontakt telefon:od 10,00-15,00 sati
na tel broj 385 (0)23 600 830
-----------------------------------------------------------------------------------
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE | KORONAVIRUS.HR
-----------------------------------------------------------------------------------

 

Zbog organizacije rada žurnih službi i primarnih komunalnih službi na području grada Paga, Stožer CZ Grada Paga u suradnji s tvrtkom Pupillan iz Zadra organizirao je novi raspored rada Covid-19 testnog punkta u Dom kulture u Pagu prema sljedećem rasporedu:

cjepiseiti

U srijedu, 24. studenog 2021. godine od 11:00 do 13:00 sati u prizemlju Kneževog dvora u Pagu organizirati će se II. jesensko cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Cijepiti će se I., II. i III. Doza cjepiva proizvođača Comirnaty (Pfizer/ BioNTech), Moderna i Janssen (Johnson & Johnson).

cjepiseiti

U srijedu, 17. studenog 2021. godine od 11:00 do 14:00 sati u prizemlju Kneževog dvora u Pagu organizirati će se II. jesensko cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Cijepiti će se I., II. i III. Doza cjepiva proizvođača Comirnaty (Pfizer/ BioNTech), Moderna i Janssen (Johnson & Johnson).

cjepljenje

U prizemlju Kneževog dvora u Pagu organizirati će se cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u 3 turnusa s sljedećim rasporedom:

Sukladno mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a vezano za porast broja oboljelih i pozitivnih osoba na COVID-19, Stožer civilne zaštite Grada Paga donio je preporuke da se sva javna događanja, sportski i glazbeni događaji, treninzi i ostale aktivnosti odgode za sljedeći tjedan s početkom od 8. studenoga 2021. godine kako bi se spriječilo širenje pandemije i smanjio rast broja zaraženih i oboljelih osoba.

U prizemlju Kneževog dvora u Pagu, u četvrtak 2. rujna 2021. godine, organizira se cijepljenje II. dozom protiv bolesti COVID-19. Cijepljenje će se održati od 09:00 do 11:00 sati. Cijepiti se mogu građani s područja otoka Paga, domaći i strani gosti. Cijepljenje je besplatno. Cijepljenje će se provesti isključivo s cjepivom Pfizer.

Stožer Civilne zaštite Grada Paga u skladu s Odlukama nacionalnog Stožera civilne zaštite RH, a imajući u vidu izuzetno povoljnu epidemiološku sliku na području Grada Paga i postignute izvrsne turističke rezultate donio je preporuku da se ovogodišnja manifestacija Paški ljetni karneval 2021. godine obilježi na način da se dugogodišnja tradicija nastavi, ali da se pritom povede osobita briga o sigurnosti svih naših građana i gostiju koji se trenutno nalaze na području grada Paga s ciljem održavanja što stabilnije epidemiološke situacije i produženje turističke sezone na što duži period.

covid2

Na području Grada Paga organizirana su tri punkta za testiranje na COVID -19.

Fabijanić Davorin Pag

Dana 02. prosinca 2020 godine, Miroslav Andrić voditelj Službe civilne zaštite Zadar, je u ime Ravnateljstva civilne zaštite, uručio Davorinu Fabijaniću zamjeniku gradonačelnika Grada Paga i ujedno načelniku civilne zaštite Grada Paga vrijednu donaciju opreme namijenjenu postrojbama civilne zaštite opće namjene Grada Paga, koje su direktno uključene u provedbu mjera zaštite zdravlja od korona virusa.

Ovo je nastavak iznimno dobre i aktivne suradnje na lokalnoj razini a sve u cilju jačanja operativnih kapaciteta civilne zaštite.

Donirani su kombinezoni, reflektirajući prsluci i kape sa oznakama civilne zaštite te remeni za kombinezone.

Sukladno zahtjevima Osnovne škola Jurja Dalmatinca Pag, Srednje škole Bartol Kašić Pag i Dječjeg vrtića Paški mališani, temeljem aktualne epidemiološke situaciju uzrokovane virusom COVID-19 Stožer Civilne zaštite Grada Paga na sjednici održanoj 27. studenog 2020. donio je

- Odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja - pogledaj odluku
- Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga - pogledaj odluku

Sukladno upućenom zahtjevu od strane Osnovna škola Jurja Dalmatinca Pag, Srednje škole Bartol Kašić Pag i Dječjeg vrtića Paški mališani, Stožer Civilne zaštite Grada Paga na hitnoj telefonskoj sjednici održanoj 15. studenog 2020. godine s početkom u 12:00 sati jednoglasno je donio ODLUKU s kojom odobrava zahtjevima gore navedenih ustanova;

U subotu, 14. studenog 2020. godine u 12:00 sati održan je Stožer civilne zaštite Grada Paga te su donesene Preporuke za administrativno područje Grada Paga koje se počinju primjenjivati od dana objavljivanja, zaključno do 30. studenog 2020. godine. Preporuke se nalaze u nastavku.

Na administrativnom području Grada Paga trenutno nema pozitivnih niti zaraženih osoba od koronavirusa COVID-19. Također, nema evidentiranih osoba koje se nalaze u samoizolaciji.
Povodom početka školske godine, 7. rujna 2020. godine, predstavnici Stožera Civilne zaštite Grada Paga obišli su Osnovnu školu "Juraj Dalmatinac", Srednju školu "Bartul Kašić" i dječji vrtić "Paški mališani".

Večeras je u 19 sati održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Paga. Na sjednici je izviješteno da su na području grada Paga danas od 16 sati evidentirane dvije osobe pozitivne na koronavirus COVID-19 koje se trenutno nalaze u Općoj bolnici u Zadru. Pozitivne osobe nemaju prebivalište na području otoka Paga već su u Pag došle sa drugog područja. U samoizolaciji se nalaze 3 osobe.

coronavirus 4914026 960 720

Stožer civilne zaštite RH – Odluka nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19 - pogledaj odluku

Ova Odluka primjenjuje se od 13. srpnja 2020. godine. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Obzirom na brojne upite i zahtjeve građana za izdavanjem propusnica za dolazak na otok na područje Grada Paga još jednom napominjemo da je na snazi Odluka Stožera Civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.