Predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Paga: gradonačelnik, ANTE FABIJANIĆ
 email [email protected]
-----------------------------------------------------------------------------------
Kontakt telefon:od 10,00-15,00 sati
na tel broj 385 (0)23 600 830
-----------------------------------------------------------------------------------
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE | KORONAVIRUS.HR
-----------------------------------------------------------------------------------

concept is no war ukraine childrens womens hands hold cardboard heart against background ukrainian flag top view

Ravnateljstvo civilne zaštite 25. ožujka 2022. objavilo je Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Gradska uprava Grada Mukačeva (Ukrajina), koji je pobratimljeni grad s Gradom Pagom, zatražiila je hitnu humanitarnu pomoć za svoje sugrađane i pridošle izbjeglice. Grad Pag putem Stožera civilne zaštite Grada Paga odlučio je organizirati prikup i dostavu humanitarne pomoći za pobratimljeni grad.

ukraine

Poštovani sugrađani, zbog trenutnog ratnog stanja na području Ukrajne, situacija bi mogla rezultirati većim brojem izbjeglica, a dio njih u tom slučaju najvjerojatnije će sklonište potražiti i u Hrvatskoj. Grad Pag spreman je na prihvat izbjeglica kao i sve druge lokalne sredine u Hrvatskoj, te omogućiti i pružiti određeni vid pomoći sukladno svojim financijskim i tehničko-operativnim mogućnostima na terenu.

doctor vaccinating patient

U srijedu, 26. siječnja 2022. godine od 11:00 do 13:00 sati u prizemlju Kneževog dvora u Pagu organizirati će se 2-2022 cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Cijepiti će se I., II. i III. Doza cjepiva proizvođača Comirnaty (Pfizer/ BioNTech), Moderna i Janssen (Johnson & Johnson).

20220120 140754

Grad Pag je, putem sustava Civilne zaštite, ustupio primarnoj i hitnoj medicini Grada Paga stambeno poslovnu jedinicu za pomoćnu skrb o covid bolesnicima. Radi se o potpuno opremljenom stambeno poslovnom kontejneru, namijenjenom za trijažu, testiranje, cijepljenje i druge potrebe pacijenata, a koje se odnose na bolest COVID-19. Vrijednost kontejnera je 38. 000 kuna, a u vlasništvu je Grada Paga. Kontejner je smješten ispred ulaza u prostor Hitne medicine Grada Paga.

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Grada Paga temeljenoj na evidenciji primarne zdravstvene zaštite (ordinacije opće medicine na području Grada Paga) Stožer Civilne zaštite Grada Paga donosi preporuke za period od 10. do 17. siječnja  2022. godine.

cjepiseiti

U srijedu, 5. siječnja 2022. godine od 11:00 do 13:00 sati u prizemlju Kneževog dvora u Pagu organizirati će se 1-2022 cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Cijepiti će se I., II. i III. Doza cjepiva proizvođača Comirnaty (Pfizer/ BioNTech), Moderna i Janssen (Johnson & Johnson).

cjepiseiti

U srijedu, 8. prosinca 2021. godine od 11:00 do 13:00 sati u prizemlju Kneževog dvora u Pagu organizirati će se IV. jesensko cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Cijepiti će se I., II. i III. Doza cjepiva proizvođača Comirnaty (Pfizer/ BioNTech), Moderna i Janssen (Johnson & Johnson).

 

Zbog organizacije rada žurnih službi i primarnih komunalnih službi na području grada Paga, Stožer CZ Grada Paga u suradnji s tvrtkom Pupillan iz Zadra organizirao je novi raspored rada Covid-19 testnog punkta u Dom kulture u Pagu prema sljedećem rasporedu:

cjepiseiti

U srijedu, 24. studenog 2021. godine od 11:00 do 13:00 sati u prizemlju Kneževog dvora u Pagu organizirati će se II. jesensko cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Cijepiti će se I., II. i III. Doza cjepiva proizvođača Comirnaty (Pfizer/ BioNTech), Moderna i Janssen (Johnson & Johnson).

cjepiseiti

U srijedu, 17. studenog 2021. godine od 11:00 do 14:00 sati u prizemlju Kneževog dvora u Pagu organizirati će se II. jesensko cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Cijepiti će se I., II. i III. Doza cjepiva proizvođača Comirnaty (Pfizer/ BioNTech), Moderna i Janssen (Johnson & Johnson).

cjepljenje

U prizemlju Kneževog dvora u Pagu organizirati će se cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u 3 turnusa s sljedećim rasporedom:

Sukladno mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a vezano za porast broja oboljelih i pozitivnih osoba na COVID-19, Stožer civilne zaštite Grada Paga donio je preporuke da se sva javna događanja, sportski i glazbeni događaji, treninzi i ostale aktivnosti odgode za sljedeći tjedan s početkom od 8. studenoga 2021. godine kako bi se spriječilo širenje pandemije i smanjio rast broja zaraženih i oboljelih osoba.

U prizemlju Kneževog dvora u Pagu, u četvrtak 2. rujna 2021. godine, organizira se cijepljenje II. dozom protiv bolesti COVID-19. Cijepljenje će se održati od 09:00 do 11:00 sati. Cijepiti se mogu građani s područja otoka Paga, domaći i strani gosti. Cijepljenje je besplatno. Cijepljenje će se provesti isključivo s cjepivom Pfizer.

Stožer Civilne zaštite Grada Paga u skladu s Odlukama nacionalnog Stožera civilne zaštite RH, a imajući u vidu izuzetno povoljnu epidemiološku sliku na području Grada Paga i postignute izvrsne turističke rezultate donio je preporuku da se ovogodišnja manifestacija Paški ljetni karneval 2021. godine obilježi na način da se dugogodišnja tradicija nastavi, ali da se pritom povede osobita briga o sigurnosti svih naših građana i gostiju koji se trenutno nalaze na području grada Paga s ciljem održavanja što stabilnije epidemiološke situacije i produženje turističke sezone na što duži period.

covid2

Na području Grada Paga organizirana su tri punkta za testiranje na COVID -19.

Fabijanić Davorin Pag

Dana 02. prosinca 2020 godine, Miroslav Andrić voditelj Službe civilne zaštite Zadar, je u ime Ravnateljstva civilne zaštite, uručio Davorinu Fabijaniću zamjeniku gradonačelnika Grada Paga i ujedno načelniku civilne zaštite Grada Paga vrijednu donaciju opreme namijenjenu postrojbama civilne zaštite opće namjene Grada Paga, koje su direktno uključene u provedbu mjera zaštite zdravlja od korona virusa.

Ovo je nastavak iznimno dobre i aktivne suradnje na lokalnoj razini a sve u cilju jačanja operativnih kapaciteta civilne zaštite.

Donirani su kombinezoni, reflektirajući prsluci i kape sa oznakama civilne zaštite te remeni za kombinezone.