slika

U subotu, 23. ožujka u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Dalmacije i Veslačkog kluba Pag održat će se natjecanje „PAG OPEN – Coastal Beach Sprint”. Ova atraktivna veslačka utrka koja se po prvi put održava u gradu Pagu okupit će natjecatelje iz nekoliko veslačkih klubova iz cijele Hrvatske.

Coastal beach sprint je relativno nova veslačka disciplina gdje se vesla kratka udaljenost od 250m dok se ne stigne do okretne bove. Na putu do okretne bove potrebno je proći 2 bove u slalomu, a nakon što se zaokruži bova za okretanje, sportaši mogu veslati izravnom rutom do plaže.

Veslačice i veslači natjecat će se po dobnim kategorijama i disciplinama, a u svim utrkama, uključujući i finala, natječu se u 2 trake koje su identične u svim udaljenostima i rasporedu. Utrka započinje sa startom na plaži, utrkuje se u obalnim čamcima te se ide u sprint do plutače i natrag. Utrka završava sa po jednim veslačem iz svake ekipe koji trči do cilja na plaži. Cilj je doći do brojke od 18 finalista, odnosno 9 finalnih utrka.

Kvalifikacijske utrke po formatu najbrže vrijeme „time trial“ počinju u 10 sati i na rasporedu su do 11.30 sati. Utrke od prvog do trećeg mjesta su u „match race” formatu, a četiri najbrža vremena nastupaju u polufinalu koje čine posade s prvim i četvrtim vremenom te posade s drugim i trećim vremenom. Pobjednici polufinala nastupaju u finalu koje počinje u 12.10 sati, a poraženi iz polufinala nastupaju u utrci za treće mjesto. Pobjednici dobivaju medalje za prva tri mjesta.

U subotu nas u Pagu očekuje uzbudljiva, dinamična i napeta utrka, a veslačice i veslače sa obale će bodriti brojni gledatelji. Prognoza je odlična, a zabava zagarantirana uz puno dobre energije i glazbe. Pridružite nam se na PAG OPEN 2024. - Coastal Beach Sprint u Pagu!

Organizatori: Hrvatski veslački savez, Veslački savez Dalmacije, Veslački klub Pag i Grad Pag

0
0
0
s2smodern