Zene 5

6. ožujka 2024. godine u Kneževom dvoru u Pagu održana je osnivačka Skupština Žene za otok Pag. Na Skupštini je predstavljen inicijativni odbor te su izabrane osobe za za zastupanje udruge; Marija Pećirko, predsjednica, Ana Žunić, potpredsjednica, i Željka Zubović tajnica udruge. Inicijativni odbor uz njih čine Sabina Gligora Sabalić, Tea Vidas i Martina Pernar Škunca.

Marija Pećirko, predstavila je ciljeve i djelatnosti udruge od osnaživanja otočanki do pomaganja ženama da postignu svoj puni potencijal kroz edukaciju, umrežavanje i aktivni doprinos zajednici. Pozvala je okupljene žene na pristupanje udruzi te najavila aktivnosti koje će udruga provoditi na području otoka Paga, Zadarske i Ličko-senjske županije.

Na Skupštini su sudjelovali Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, Vesna Karavanić, direktorica TZ Grada Paga te brojne otočanke, poduzetnice i predstavnice javnih organizacija, institucija, tvrtki, udruga, OPG-ova, kućnih radinosti i sl.

Tom prigodom prisutnim ženama obratio se Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga koji je pozdravio osnivanje udruge i iskazao podršku inicijativi te im zaželio uspješan rad.

Nakon osnivačke Skupštine održano je prigodno druženje uz zakusku.

Foto: Robert Novak

Zene-5
Zene-4
Zene-3
Zene-2
Zene
Zene-1

0
0
0
s2smodern