Polaznici predškolske grupe Dječjeg vrtića "Paški mališani" boravili su u posjetu Policijskoj postaji Pag kako bi naučili što i kako radi policija. Mališane i njihove odgajateljice dočekali su nasmiješeni policajci, a dobrodošlicu im je zaželio zapovjednik Željko Blaić. Mališani su se nekoliko dana pripremali za ovaj susret te su za policajce pripremili poklon – pano sa njihovim crtežima na kojema je prikazano kako oni vide policiju.
Obilazak zgrade započeli su u upravnom djelu i vidjeli gdje se rade osobni dokumenti. Zatim su krenuli u zatvorske prostore i sportsku dvoranu. Pravo oduševljenje izazvala su policijska vozila uz upaljene sirene i rotacijska svjetla. Strpljivi i ljubazni policijski djelatnici pokazali su im što sve upotrebljavaju u svom radu i upozorili ih što ne smiju raditi.
Ova uspješna i korisna suradnja između vrtića i policije traje već nekoliko godina. Program posjeta različitim institucijama u gradu dio je odgojnog programa Dječjeg vrtića "Paški mališani" kojim se najmlađima želi približiti rad različitih službi kako bi upoznali koja je njihova uloga u životima stanovnika.
Mališani i odgojiteljice zahvaljuju djelatnicima Policijske postaje Pag na svemu onom što su naučili prigodom posjete!

0
0
0
s2smodern