U Gradskoj vijećnici održana je godišnja skupština Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata grada Paga na kojoj su razmatrani izvješće o radu u 2014. godini, financijsko izvješće te usklađenje odredbi statuta u skladu s novim Zakonom o udrugama.

Nakon inoniranja himne i minute šutnje za poginule i umrle branitelje, predsjednik udruge Davorin Fabijanić izvjestio je prisutne članove o aktivnostima koje su odrađene u protekloj 2014. godini te je potom prihvaćeno financijsko izvješće.
Prihvaćene su izmjene i dopune statuta s obzirom da ih sve udruge na području RH moraju uskladiti s novim zakonskim odredbama. Šime Vičević izabran je za likvidatora. Zaključeno je da se u statut stavi odredba po kojoj su članovi ove udruge i veterani iz okolnih mjesta koji pripadaju Gradu Pagu, a ne samo s užeg područja grada Paga.
Pod točkom razno, Davorin Fabijanić naveo je kako je u planu izrada knjige "Pag u Domovinskom ratu". Članovi skupštine donijeli su odluku da članovi koji ne plaćaju članarinu od 10,00 kn mjesečno ubuduće neće imati pravo birati ili biti birani na skupštinama udruge tako da će se razdvojiti aktivni od pasivnih članova. Dogovoreno je da se u slijedećih nekoliko dana uplati članarina kako bi se po tome izvršila evidencija članstva.
Izabrana je i komisija u sastavu Tino Herenda, Ivo Pastorčić, Šime Vičević, Mate Sabalić i Davorin Fabijanić koja će predložiti udruzi koji datum bi se trebao odrediti kao Dan branitelja Grada Paga.

 

0
0
0
s2smodern