Pobjednici šeste sezone Jadranskih igara su ekipa "Paških podlanice" iz Paga koje su slavile pred mnoštvom posjetitelja i navijača na prepunoj rivi u Novalji gdje se i ove godine održalo veliko hrvatsko finale Jadranskih igara.


Šest najboljih ekipa ove sezone opravdali su očekivanja hrvatskog finala – natjecanje je od početka pa do samog kraja bilo napeto i neizvjesno, a prepune tribine glasnih navijača i posjetitelja uživali su u odličnom programu i još boljoj atmosferi koja je vladala u Novalji.
Ekipe Novalja, Plina (Ploče), Južina Vlašići (Pag), Paške podlanice (Pag), Vranjic – Cipli dizelaši (Solin) i Velika riva Doli (Dubrovačko primorje) snage su odmjerili u igrama leteći vaterpolo, morska alka, pršut, mošarka, ribarske kašete i potezanje konopa.
Paška ekipa ovom pobjedom izborila je prolazak u Međunarodna polufinala koja će se 4. i 6. rujna održati u Rijeci, a na kojima će sudjelovati ukupno 12 ekipa iz osam zemalja. "Paške podlanice" su tako predstavnik Hrvatske u Rijeci, a ukoliko se i tamo pokažu najboljima pred njima je i nastup u Međunarodnom finalu.
Nakon pobjede u Novalji kapetan ekipe Nenad Paro je izjavio: "Hvala našim vjernim navijačima na podršci i hvala gradu Pagu koji nas podržava na svim našim putovanjima. Presretni smo zbog pobjede! Već smo šest godina u samom vrhu ovog natjecanja, uvijek blizu pobjede, a uvijek bi nam ta pobjeda nekako nesretno pobjegla. Sada smo konačno prvi i osjećaj je nevjerojatan!"

 

IZVOR I FOTOGRAFIJE: Jadranske igre

0
0
0
s2smodern