radionicaU sklopu izrade Plana ukupnog razvoja Grada Paga u gradskoj vijećnici održana je prva radionica u organizaciji konzorcija tvrtki "Dekleva Consulting" d.o.o. Zagreb, "Adria Bonus" d.o.o Poreč, Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč te Visoke poslovne škola za turistički manegement iz Višnjana.
Prva radionica uključila je upoznavanje s sadržajem i načinom rada uz analizu razvijenost koje je iznio konzultant Enko Malec
"Plan ukupnog razvoja strateški je dokument i njegova izrada od velike je važnosti za daljnji razvoj grada kroz vremensko razdoblje 2014.-2020. Na izradi plana koji mora biti ekonomski održiv raditi će operativni tim putem radionica s tim da je u planu njegov završetak u siječnju slijedeće godine. Na temelju izrađenog plana prijavljivati će se izabrani projekt za EU fondove", rekao je Malec.
Tematske radionice će pomoći izrađivaču da dođe do potrebnih podataka, ali i do konkretnih prijedloga koji će rezultirati kvalitetnim projektima.
Na radionicama će se analizirati prostorni resursi, infrastruktura, komunalna djelatnost, društvene i gospodarske djelatnost, financiranje javnih potreba, planski dokumenti, društveno ekonomska kretanja, ciljevi i prioriteti razvoja.
Malec je obrazložio tri moguća scenarija koji ovise o stopi rasta u Hrvatskoj i Europskoj uniji te naveo SWOT analize po područjima gospodarstva, infrastrukture, komunalnih i društvenih djelatnosti s navedenim snagama, mogućnostima, slabostima i prijetnjama.

0
0
0
s2smodern