Gradska knjižnica Pag obilježava Mjesec hrvatske knjige 2014. godine s nekoliko kulturnih događaja i aktivnosti.
Profesor Vlatko Majić, ravnatelj knjižnice najavljuje dva događaja – 8. studenog organizira se književna večer po nazivom "Hrvatsko marijansko pjesništvo" u prostoru na glavnom gradskom trgu u kojem je postavljena Stalna izložba Bartula Kašića s početkom u 17.00 sati.
Uvodno o marijanskom pjesništvu govoriti će profesor Majić, a gosti dr.sc. Fabijan Lovrić i Silvija Vrljičak Budan čitati će pjesme o majci, Gospi i domovini.
Drugi događaj je književna večer posvećena obilježavanju 200 godina rođenja bana i književnika Ivana Mažuranića u kojoj će sudjelovati učenici Srednje škole "Bartula Kašića" sa svojom profesoricom Natašom Strugar. Ova književna večer održati će se 18. studenog s početkom u 18.00 sati u prostoru Stalne izložbe Bartola Kašića.
U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, prošlog tjedna održana je promocija edukativnih slikovnica "Solinarka i Kulik" autorice Ljiljane Festini. Učenici četvrtog razreda OŠ "Jurja Dalmatinca" prikazali su igrokaz uz nazočnost predškolske skupine Dječjeg vrtića "Paški mališani" kojima je omogućen besplatan upis u knjižnicu.
Za sve one koji su zaboravili vratiti posuđene knjige, ovo je prigoda ih vrate bez naplate zakasnine.

0
0
0
s2smodern