maratonU organizaciji Turističke zajednice grada Paga, Udruge "Moj Bicikl" te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pag održan je 13. Međunarodni paški cikloturistički maraton.
Vozile su se dvije rute: standardna od 43 km i Obiteljska od 13 km. Najmaratonci su Sandra Bašić iz Velike Gorice i Tibor Banaj iz Zagreba dok su zaslužena priznanja uručena najmlađem i najstarijem sudioniku te najudaljenim sudionicima i najbrojnijem timu.
"Pag je poznat po svojim atraktivnim biciklističkim stazama, a ovaj oblik turizma od izuzetnog je značaja za naš grad jer daje posjetiteljima i gostima jedinstvenu mogućnost da se povežu s paškom kulturnom i prirodnom baštinom, ali i bogatom gastronomskom ponudom" - izjavio je gradonačelnik Maržić koji se zajedno s načelnikom općine Kolan, Josipom Zubovićem, pridružio maratoncima u vožnji Obiteljskom rutom.
Cikloturistima je važna sigurnost cesta, označenost ruta i raznoliki sadržaji koji ih očekuju i naravno, ljepota krajolika. Isto tako, neprestano su u potrazi za autentičnim sadržajima i iskustvima, koja Pagu ne nedostaju.
"Ovakve manifestacije doprinose razvoju biciklističkog turizma na ovom području, te naravno da radimo i na ostalim projektima za dodatni razvoj ovakvog vida turizma." - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Paga Željka Miletić te nastavila" Svakako da sama ljepota paškog krajolika, živopisna interakcija turista s lokalnim žiteljima i vividna etnografija ovoga kraja samo pridonosi daljnjem procvatu paškog cikloturizma."
U Europi trenutno ima oko 200 milijuna biciklista, a predviđa se da će se u sljedećih deset godina biciklistički turizam čak utrostručiti. Najveća stopa rasta predviđa se za Njemačku i Austriju koja su Hrvatskoj tradicionalno najvjernija turistička tržišta.

0
0
0
s2smodern