JASNA BILUŠIĆ I DINKO APPELTPredivan ambijent atrija Kneževe palače u Pagu, obojen plesnim koracima Zadarskog plesnog ansambla i nevjerojatnim glasom Jasne Bilušić, obilježio je početak Paškog kulturnog ljeta 2014. Brojna publika u atriju uživala je u pretpremijernoj izvedbi plesnih koreografija iz predstave „Kako je potjeh tražio istinu" . Izvrsna izvedba plesnih slika „Bukove šume" i „Igre bjesova", prema koreografiji Sanje Petrovski i u režiji Marije šarić Ban, oduševila je mnoštvo u atriju. U ime organizatora, Centra za kulturu i informacije Pag, ravnateljica Dijana Vuleta pozdravila je goste i publiku.


PUBLIKA„Naše kulturno ljeto posebno je, ne samo po tome što je najduže, nego i po sadržajnosti i kvaliteti programa. Do konca rujna za našu publiku smo pripremili gotovo 40 kulturnih programa od Smotre klapa otoka Paga, kazališnih predstava za djecu i odrasle, Festivala kreativnih radionica u izvedbi Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba i Plesne skupine In Flux iz Zadra, Festivala starih zanata, oživljavanja paških ulica u duhu Paga prije 100 godina što je iznimna atrakcija za goste, programa Pag srednjovjekovni grad, stalne izložbe Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Pradavno paško jezero i mnoge druge. Kroz sve te programe posjetitelje kroz cijelo ljeto vodi naša programska knjižica. I ove godine , kao i prijašnjih, vodili smo se željom da publici pružimo program u kojem će svatko pronaći nešto posebno za sebe. „ – rekla je Vuleta.
Paško kulturno ljeto otvorenim je proglasio gradonačelnik grada Paga Željko Maržić koji je istaknuo kako je ponosan na pašku kulturu i tradiciju. „ Pag ima kulturu i tradiciju s kojom možemo našim gostima ponuditi nevjerojatne doživljaje i na to smo ponosni. Paško kulturno ljeto središnja je ljetna manifestacija kroz koju se predstavljaju i naše brojne udruge u kulturi kao što je KUD Družina, ZADARSKI PLESNI ANSAMBLUdruga Paška alka, naša Gradska glazba, naše klape i sve druge udruge i pojedinci." – rekao je Maržić.
Nakon otvorenja atrij Kneževog dvora ispunio je osebujan, potpun i nadasve upečatljiv glas Jasne Bilušić koja je izvela niz predivnih šansona Edith Piaf. Svojom izvedbom, uz pratnju maestra Dinka Appelta, Jasna Bilušić dočarala je publici fascinantan život Edith Piaf upoznajući ih s njenom biografijom prije svake pjesme. "Bože moj" ("Mon Dieu"), "Ni za čim ne žalim" ("Je ne regrette rien") i "Himna ljubavi" ("Hymne a l'amour") samo su neke od šansona legendarne francuske šansonjerke čiji su život obilježili tjeskoba siromaštva, bijeda ulice, alkohol i droga, ali i neugasiva nada, povjerenje i sveprisutna čarolija ljubavi. Upravo tu čaroliju ljubavi i opraštanja Jasna Bilušić uvjerljivo je prenijela na publiku.
Otvorenje manifestacije Paško kulturno ljeto 2014, koju organizira Centar za kulturu i informacije Pag, uz pokroviteljstvo Grada Paga, završilo je otvorenjem izložbe „Ivan Mirković" i svečanim domjenkom za izvođače i publiku.

 

ZADARSKI PLESNI ANSAMBL1ZADARSKI PLESNI ANSAMBL3

0
0
0
s2smodern