DSCN1967Žitelji Paga odazvali su se humanitarnoj akciji za pomoć stanovnicima u poplavljenim krajevima i uputili pomoć koja se primala nekoliko dana.
Akciju su pokrenuli članovi DVD-a Pag koji su u petak, 23. svibnja u noći krenuli prema Slavoniji sa dva kombija i kamionom u kojima je poslano 70% dječje odjeće i hrane, higijenske potrepštine i odjeće.
Iz DVD-a Pag najavljuju nastavak humanitarne akcije "Ne daj se, Slavonijo" kako bi se slijedeći konvoj organizirao narednog tjedna.


Molimo sve one koji se odluče donirati pomoć za drugi konvoj da su trenutno najpotrebnije deke, posteljina, vreće za spavanje, dječja hrana (hrana za bebe, bočice, dude i sl.), sredstva za osobnu higijenu (sapun, četkice za zube, pasta za zube, šampon, pelene i sl.), sredstva za dezinfekciju (razna sredstva za sanitarije i sl.), plastični pribor za jelo, plastične čaše, sredstva protiv komaraca, baterije, svjetiljke, lopate, metle, rukavice, pamučni ručnici, mala plinska kuhala.
Paški vatrogasci zahvaljuju svim ljudima koji su se odazvali na poziv ili pomogli na bilo koji način te pokazali humanost prema ljudima koji su ostali bez svojih domova.

 

0
0
0
s2smodern