gl SmallPovodom Dana zaštite prirode ronilački klub "Mar Sub" iz Zagreba i "Scuba Centar Pag" organizirali su projekt sastavljen iz tri dijela: izložbe podvodnih fotografija na temu "Bioraznolikost paške uvale", radionice i predavanja za djecu vrtića "Paški mališani" i akciju čišćenja podmorja uz pomoć ronilaca RK " Mar Sub" iz Zagreba.
Izložba podvodnih fotografija autora Gorana Hudoklina postavljena je u crkvi Svetoga Jurja. Na 40 fotografija prikazana je bioraznolikost podmorja obližnjeg akvatorija. Izložbu podvodnih fotografija posjetilo je između 150 i 200 ljudi tijekom 6 i pol dana trajanja izložbe.


Radionice i predavanja održane su u suradnji sa Državnim zavodom za zaštitu prirode u Dječjem vrtiću "Paški mališani". Odrađena je radionica "Šišmiši" čiji je izbor teme usko vezan sa staništem sisavaca, važne karike u eko - sustavu paške uvale. Djeci iz vrtića uručene su "Crvene knjige" i pregršt materijala o šišmišima i o zaštiti podmorja.
Treći dio projekta bila je akcija čišćenja podmorja gradske plaže u kojoj je sudjelovalo je 20 ronilaca iz RK „Mar Sub". U cjelodnevnoj akciji i dva ronjenja izvuklo se puno otpada iz podmorja, ali ga je, nažalost, ostalo još dosta. Organizator je savjetovao periodičko čišćenje gradske plaže s ovakvih 4 do 5 akcija i sudjelovanje dvadesetak ronilaca.
Dodijeljene su zahvalnice svim subjektima koji su sudjelovali u akciji, a to su: Željka Miletić, direktorica TZ Grada Paga, Željko Maržić, gradonačelnik Paga, Dječji vrtić „ Paški mališani"
Centar za kulturu i informacije, "Čistoća Pag", Zajednica športske udruge Križevci i "Laguna poesis d.o.o.".

0
0
0
s2smodern