UPRAVA RIBARSTVA, sukladno obvezama Republike Hrvatske iz pregovora u okviru Poglavlja 13 Ribarstvo prema kojima se u potpunosti ukida kategorija malog ribolova, upućuje obavijest ovlaštenicima važećih odobrenja za mali ribolov.

 

 

  1. 1.Obavljanje malog ribolova dopušteno je fizičkim osoba temeljem važećeg Odobrenja i Potvrde o uplaćenoj naknadi za obavljanje malog ribolova za 2013. godinu ili Potvrde o prvu na obavljanje malog ribolova bez obveze plaćanje naknade za 2013. godinu do 28. veljače 2014. godine.
  1. 2.Od 1. ožujka do 31. prosinca 2014. godine mali ribolov će moći obavljati samo osobe koje posjeduju važeće Odobrenje i Potvrde o pravu na obavljanje malog ribolova bez obveze plaćanja naknade za 2014. godinu sukladno slijedećim kriterijima:

-        da imaju prebivalište na otoku ili poluotoka Pelješcu;

-        da u 2014. godini navršavaju 60 godina života ili su starije;

       -        da su ostvarile ukupan dohodak u 2013. godini koji po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 50% proračunske osnovice što se dokazuje potvrdom Porezne uprave i vlastoručno potpisanom izjavom o članovima kućanstva i ukupnim prihodima.

 

Od 1. siječnja 2015. godine kategorije "MALI RIBOLOV" se ukida.

 

  1. 3.Od 1. ožujka 2014. godine ovlaštenici važećih Odobrenja za MALI RIBOLOV moći će uz podnošenje zahtjeva u ovoj Ispostavi prijeći u kategoriju MALI OBALNI RIBOLOV ako zadovoljavaju slijedeće kriterije:

   -        posjedovanje važećeg Odobrenja za obavljanje malog ribolova;

   -        da su ostvarile ukupan dohodak u 2013. godini koji po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 50% proračunske osnovice što se dokazuje potvrdom Porezne uprave i vlastoručno potpisanom izjavom o članovima kućanstva i ukupnim prihodima;

    -        da imaju navršenih 60 godina života.

 

UPRAVA RIBARSTVA

0
0
0
s2smodern