plava cistka

U subotu, 20. svibnja 2023. u ACI marini Šimuni održana je akcija čišćenja mora i priobalja u kojoj su sudjelovali brojni ronioci, članovi lokalne zajednice, volonteri te djelatnici ACI marine. Plavu čistku“ organiziralo je Ribolovno društvo „SRD Sipa-Kolan“ pod pokroviteljstvom Grada Paga i Turističke zajednice Grada Paga, a samom događaju pridružili su se Josip Ostrogović, član Uprave ACI d.d., Ante Fabijanić, gradonačelnik grada Paga te Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice Grada Paga. Uz Plavu čistku održana je i Zelena čistka u organizaciji Mjesnog odbora Šimuni.

 

„Grad Pag je uvijek podržavao i podržavat će ovakve akcije čišćenja podmorja i okoliša, jer time ukazujemo na važnost očuvanja prirode i našeg mora, koje su veliko bogatstvo u ovom vremenu zagađenja s kojim se bori cijeli svijet. Jako je važno da naši turistički dionici, poput ACI marine Šimuni, ali i naša lokalna zajednica vode brigu o tome i aktivno se uključuju u ovakve aktivnosti. Ovo je svakako hvalevrijedna akcija koja ima svu podršku lokalne samouprave. Naš otok je obdaren prekrasnom i jedinstvenom prirodom i okružen je čistim morem, pa je naša zadaća očuvati takav dar. Naši posjetitelji sve više traže upravo tu netaknutu prirodu i uživaju u njoj, tako da su ovakve akcije zaista za svaku pohvalu, tim više što se na ovaj način razvija svijest o očuvanju našeg okoliša” – rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga

„Turistička zajednica Grada Paga potiče i podržava sve akcije čišćenja našeg podmorja i ovog predivnog mjesečevog otoka“, istaknula je Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice Grada Paga.

Ovom akcijom obuhvaćeni su turistički najfrekventniji lokaliteti samoga mjesta, među kojima je i ACI marina Šimuni, kao jedna od domaćih marina koja se posebno ističe prirodnim okruženjem.

 

Izvor i foto: eZadar

 

0
0
0
s2smodern