viber slika 2023 05 19 12 09 17 164

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Paga. Bila je to prilika za istaknuti brojne projekte koji su odrađeni u proteklih godinu dana, ali i najaviti neke nove. Na sjednici je prisustvovao i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Gradonačelnik grada Paga Ante Fabijanić, između ostalog, istaknuo je sjajne prošlogodišnje turističke rezultate, ali je najavio i daljnja ulaganja i projekte za razvoj Paga.

„Potpisan je ugovor sa državnom geodetskom upravom o provođenju katastarske izmjere u našem gradu što je projekt od izuzetne važnosti kojeg su naši žitelji dugo čekali, a temelj je razvoja naše zajednice. Na području školstva, nastavljamo sa daljnjim uređenjem osnovne i srednje škole. U našoj osnovnoj školi uveden je jednosmjenski rad što nas svrstava uz bok razvijenih sredina. Gradske tvrtke u suradnji s Gradom Pagom provode zacrtane projekte i različite investicije“, pohvalio se gradonačelnik Paga.
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, istaknuo je kako će ulazak u šengensku zonu sigurno doprinijeti dobrim turističkim rezultatima obzirom da Hrvatska kao turistička destinacija ima vrlo velik broj komparativnih prednosti u odnosu na brojne druge zemlje na Mediteranu. Dotaknuo se očuvanja tradicionalne kulturne baštine i ljudi kao nositelja tradicije i reprezentativnosti svakog mjesta:

„Svi ovi projekti, osim što su paški, oni su podupirani i od strane županije i od strane Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva regionalnog razvoja, neće Vam sigurno odmoći ni činjenica da je novi ministar iz Vaše županije i Ministarstva pravosuđa i uprave. A i policija kao što vidite, daje jedan svoj obol u infrastrukturnoj obnovi Policijske postaje ovdje u Pagu, nadamo se uskoro i izgradnji nove u Novalji.“


Zadarski župan Božidar Longin kazao je da je suradnja između Grada Paga i Zadarske županije za svaku pohvalu te kako će se u Grad Pag uz veliku potporu Vlade RH i dalje ulagati kao i do sada u njegovom daljnjem razvitku stvaranjem što kvalitetnijih uvjeta za što bolji život svih građana cijele Zadarske županije ali i Grada Paga.

Na sjednici su nazočili i brojni drugo uzvanici: izaslanik predsjednik Sabora RH Gordana Jandrokovića, zastupnik u Hrvatskom saboru Rade Šimičević, župan Zadarske županije Božidar Longin i njegov zamjenik Šime Vicković, državni tajnik za more i EU fondove Josip Bilaver, predsjednik Hrvatskog Nogometnog Saveza Marijan Kustić, ravnatelj Uprave za otoke Dominik Paparić, državni tajnik ministarstva pravosuđa i uprave Sanjin Rukavina, državni tajnik ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, izaslanstvo grada Kozarmislenya na čelu s gradonačelnikom dr. Birom Karoly, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Danijel Šaško, gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo, načelnik Općine Povljana Predrag Rukavina, načelnik Općine Kolan Šime Gligora, načelnik PU zadarske Anton Dražina, te ravnatelji i direktori gradskih i županijskih ustanova, predstavnici suda, policije, Crkve i udruga.

Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, predsjednica Gradskog vijeća Jasna Magaš je zajedno s gradonačelnikom Grada Paga Antom Fabijanićem, uručila zahvalnice i povelje zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su svojim radom doprinijeli životu grada Paga na raznim poljima. Zahvalnice su dobili Gradska glazba Pag, Nogometni klub Pag, Željko Maržić, Denis Bačić, Srednja škola Bartula Kašića Pag, Udruga proizvođača paškog sira i Stolnoteniski klub Pag. Godišnju nagradu Grada Paga dobili su dr. Željko Vragović i Frane Oguić.

Povodom obilježavanja stote obljetnice postojanja Gradske glazbe Pag, večeras s početkom u 20 sati u atriju Kneževog dvora održat će se svečani koncert Gradske glazbe Pag. Na manifestaciju su pozvani svi lokalni mještani kao i turisti.

Izvor i fotografije: Novi radio
 
0
0
0
s2smodern