fgfdg

Srednja škola Bartula Kašića Pag, u suradnji s partnerima, Turističkim zajednicama Pag, Novalja, Povljana i Kolan te Udruženjem obrtnika Pag i Novalja, objavljuje javni poziv za dodjelu oznake Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga - Pag na meniju.


Ovim pozivom namjerava se utvrditi poseban standard za ugostiteljske objekte, OPG-ove, (male i obiteljske) hotele, razne kušaonice i sl., na području otoka Paga, koji u svojoj ponudi imaju domaća i autohtona jela i pića te posebno promovirati one za koje se taj standard utvrdi.
Posebni standard može se utvrditi za sljedeće vrste ugostiteljskih objekata: restoran, gostionicu, kavanu, bistro, konobu, buffet, slastičarnicu, hotel baština (heritage), hotel te vinariju, kušaonicu vina (uz uvjet nasada i uzgoja na otoku Pagu), kušaonicu sira (uz uvjet uzgoja paške ovce), kušaonicu maslinovog ulja (uz uvjet nasada i uzgoja na otoku Pagu) i kušaonicu meda i proizvoda od meda – (uz uvjet uzgoja pčela na otoku Pagu).

Na javni poziv Pag na meniju mogu se mogu prijaviti:
a) ugostiteljski objekti iz skupine „restorani“ (restoran, gostionica, bistro, slastičarnica)
b) ugostiteljski objekti iz skupine „barovi“ (kavana, buffet, konoba)
c) obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju pripadajući ugostiteljski objekt iz skupine a) ili b)
d) mali i obiteljski hoteli koji imaju pripadajući ugostiteljski objekt iz skupine a) ili b)
e) vinarije, kušaonice maslinovog ulja, kušaonice sira, kušaonice meda – koji se nalaze na području otoka Paga te imaju vlastiti uzgoj/nasade na navedenom području.

Potrebna dokumentacija za prijavu na Javni poziv:

  • popunjeni obrazac „Pag na meniju“ (u prilogu)
  • preslika rješenja ili drugog dokumenta o registraciji tvrtke, obrta, OPG-a
  • preslika važećeg jelovnika ugostiteljskog objekta ( za sezonske objekte – kopiju jelovnika iz sezone 2021.)
  • preslika dokaznice o proizvedenom ili otkupljenom paškom siru, paškoj janjetini, maslinovom ulju, vinu i medu sa područja otoka Paga (može biti dostavljena i naknadno, neposredno prije dodjele oznake Posebnog standarda)

Prijave se dostavljaju putem pošte najkasnije do 8. travnja 2022. godine na adresu:

Srednja škola Bartula Kašića
Ante Starčevića 9
23250 Pag
S naznakom „Posebni standard – ne otvarati!“

Prijavna dokumentacija nalazi se na poveznici: http://www.ss-bkasica-pag.skole.hr/?news_hk=1&news_id=655&mshow=290#mod_news

0
0
0
s2smodern