Zupanija

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u Zadru dodijelio Ugovor i Sporazum u vrijednosti 2.400,000,00 Kn za radove na uređenju i sanaciji obalnog pojasa i zidova na području Grada Paga.

Županijska lučka uprava Zadar potpisala je Ugovor u iznosu 2.000.000,00 Kn za uređenje obalnog pojasa od mosta do 2. Magazina, odnosno izvođenje radova na sanaciji obalnog zida u luci Pag – predio Golija. Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 3.500,000,00 Kn bez PDV-a od kojih će Grad Pag sufinancirati radove u iznosu od 1.000,000,00 Kn.
Drugi Sporazum potpisao je Grad Pag na iznos od 400.000,00 Kn za sanaciju obalnog zida Prosika, uređenje zidova i obalnog pojasa te izgradnju rampe za invalide za ulaz u more na plaži Prosika.

„Ova dva projekta od izuzetnog su značaja za Grad Pag jer nastavljamo investicijski ciklus i kontinuirano ulaganje u rekonstrukciju, uređenje i sanaciju obalnog pojasa i zidova na području našeg Grada. S projektima ćemo započeti ovu godinu te nastaviti uređenje šetnice s kamenim zidovima i rasvjetom kao na Katinama. U narednom razdoblju kroz dvije godine očekujemo realizaciju i završetak projekata u iznosu preko 7 milijuna kuna.” – rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

U okviru javnih poziva odobrena su sredstva za gradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture te sredstva za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2022. godini odobrena su sredstva za 45 projekata županijskih lučkih uprava te gradova i općina na području Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, ukupne vrijednosti više od 57,7 milijuna kuna.

Foto: Zadarska županija

0
0
0
s2smodern