ukrajina hrvatska

Iz Grada Paga upućeno je pismo potpore i solidarnosti svim građanima prijateljskog grada Mukacheva (Mukačeva) u kojem je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga ponudio pomoć i i podršku zbog ratnih zbivanja u Ukrajini.


„Ovo je teška i nezavidna situacija koja se zadnjih dana događa u Ukrajini. S obzirom da smo i mi prošli Domovinski rat, najiskrenije suosjećamo s našim prijateljima u Ukrajini te smo spremni, ukoliko se za to iskaže potreba, organizirati svu pomoć koju imamo na raspolaganju kao i prihvat izbjeglica u suradnji sa državnim institucijama i Crvenim križem.” - rekao je Ante Fabijanić gradonačelnik Grada Paga.
Krajem lipnja 2018. godine, Grad Pag bio je dijelom internacionalne inicijative za prihvat djece poginulih branitelja iz ukrajinskog grada Mukacheva. Tridesetoro ukrajinske djece provelo je u Pagu nekoliko bezbrižnih ljetnih dana, a tom prilikom predstavnici Grada Paga susreli su se s ukrajinskim izaslanstvom na čelu s gospodinom Jaroslavom Simonovim, otpravnikom poslova Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj. Tom prigodom istaknuto je da su upravo ovakvi susreti primjeri dobre internacionalne suradnje prijateljskih Gradova.

0
0
0
s2smodern