PAG djeca pjevaju o drvecu i zelenilu

Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća u petak je održana u dvorištu Dječjeg vrtića Paški mališani u Pagu.

Kao što je cilj ove inicijative potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave zasade stabla u svom okolišu, primjer polaznika vrtića i njihovih roditelja u Pagu bio je hvale vrijedan. U dvorištu vrtića bilo je više nego živo, tako da se vidjela izvanredna suradnja između roditelja, djece i odgojiteljica koji su marljivo radili na ozelenjivanju okoliša.
„ Nekoliko roditelja donijelo je lopate, krampove, grablja, očevi su ukopavali rupe do metar dubine, mališani su svojim ručicama vadili korove iz zemlje, mame i odgojiteljice su svima pomagale, to je predivan prizor, s oduševljenjem je svih u akciji pohvalila Ljubica Fabijanić, ravnateljica dječjeg vrtića Paški mališani.
„ Od Građanske inicijative Dani kolektivne sadnje drveća dobili smo 6 stabala, a dječji vrtić Paški mališani sa svojim osnivačem kupio je 7 stabala , među kojima je bilo voćaka i ostalih drveća, različitih visina. Nadamo se da će se sadnice drveća usprkos paškoj buri održati godinama, a posebno me veseli što je nekoliko očeva djece vrtića obećalo da će se sa svojim mališanima truditi zaštiti stabla od loših vremenskih uvjeta, navela je ravnateljica vrtića, koja se ujedno i zahvalila donatorima ove inicijative.
„ Svi zajedno ispunili smo cilj građanske inicijative, koja je očito probudila svijest i zajedno smo bar na jedan dan doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, rekle su ravnateljica Fabijanić.
Odgojiteljice su istaknule zadovoljstvo što se akciji sadnje stabala pridružilo puno roditelja, osobito očeva djeca koji su marljivo radili na ukopima i polaganju stabala.
Da bi petak bio ne samo zelen već i edukativan, polaznici vrtića zajedno sa svojim odgojiteljicama održali su za sve prisutne roditelje, bake i djedove , veseli program u kojem su pjevali o važnosti zelenila, stabla i lijepe zelene prirode koja je izuzetno važna za čovjeka.
Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić pozdravio je ovu građansku inicijativu, te naveo da ovakve i slične akcije Grad Pag, kao osnivač Dječjeg vrtića na svoj način provodi u novom uređenom dvorištu vrtića.
„ Izuzetno nam je drago da ovakve akcije postoje, a važno je što pobuđuje svijest kod odraslih ali i djece da bez stabala nema lijepe i zelene budućnosti, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

PAG-djeca-pjevaju-o-drvecu-i-zelenilu
PAG-sadnja-drveca
DSCN0294
PAG-roditelji-i-djeca-u-sadnji-drveca

0
0
0
s2smodern