start

Jutros je u 9 sati sa plaže Prosika u gradu Paga staratala ARC utrka na kojoj sudjeluje rekordnih 41 četveročlanih timova iz 17 zemalja svijeta.

Utrka na 450-550 km tijekom 4 dana uključivat će brdski biciklizam, veslanje, trčanje, penjanje i snalaženje na njima nepoznatom području. Četveročlani timovi će u različitim kategorijama prolaziti kroz neke od najljepših krajolika otoka Paga, prekrasne zadarske regije, jedne od najraznovrsnijih dijelova Hrvatske. ARC utrka je značajniji projekt na svjetskoj pustolovnoj sceni, a ove godine limit utrke je 103 sata i dužina oko 500 km. Utrka će se odvijati od 10.-15. rujna 2019. godine.
Natjecatelje su ispred Grada Paga, domaćina starta utrke, pozdravili Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga i Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga. "Dobrodošli u grad Pag iz kojeg ćete danas započeti Vašu utrku. U ime Turističke zajednice grada Paga i Grada Paga želimo Vam uspješnu utrku, puno snage i sreće na ovoj dionici. Nakon utrke ponesite i podijelite Vaše utiske o Hrvatskoj i našem predivnom otoku Pagu. Svima želimo puno sreće na ovoj avanturističkoj ruti!" - istaknula je Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga. Gradonačelnik je zaželio dobrodošlicu svima i poželio da pobjedi najbolji.
Partneri ARC utrke su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Zadarske županije, Turistička zajednica grada Paga, Turistička zajednica Dugi otok, Rivijera Paklenica - Turistička zajednica Općine Starigrad, Turistička zajednica Općine Pakoštane, Turistička zajednica grada Nina i Grad Knin.

start
Start1
ARC4
ARC2
ARC

0
0
0
s2smodern