batinic

Sutra, 29. srpnja u Kneževom dvoru u Pagu s početkom u 21 sat, a u sklopu Paškog kulturnog ljeta, otvara se samostalna izložba slika autorice Jelice Batić, rođ. Paro-Vidolin.

Izložba će biti otvorena od 30. srpnja do 4. kolovoza u vremenu od 10.00-12.00 i od 20.30-23.30 sati.

Biografija:
Jelica Batić rođ. Paro Vidolin rođena je u Pagu 1954. godine. Živjela je i radila u Zagrebu u struci nakon diplome na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a od ove godine se nalazi u zasluženoj starosnoj imovini. Sa slikanjem je započela u likovnoj radionici Velebit kod profesora Miloša Popovića i Helene Ramljak od 2006. do 2017. godine, a zatim do danas kod profesora Borisa Kuglera. Sudjelovala je na nekoliko likovnih kolonija (Zagreb, Pisarovina, Pag, Ptuj - SLO), a u svom rodnom gradu izlaže od 2009. godine. Ovo je njena 11. samostalna izložba u Pagu.

O autorici:
“U osvrtu na Jeličina djela smatram važnim napomenuti da su pokret, živost, dinamika, i veselje ono što zrači i isijava iz njenih djela. Boja je nanešena lakoćom ali iza te lakoće stoji dug i predan rad i razmišljanje. Svojim slikama uspijela je na nas prenijeti bitne doživljaje grada i okoline kojima je zbilju arhitekture i horticulture uzdignula u sfere nesputane sanjarije, a ideale sklada prirode i čovjeka ukorijeniti u živim i elastičnim oblicima slikarske vizije. Naslikani rasplesani likovi u tradicionalnim nošnjama povezuju prošlost i budućnost ljudi Paga.” – izjavilaje Helena Ramljak, akad. slikarica

U sklopu izložbe biti će izložena i kolekcija nakita “Paška čipka” pod nazivom Craft More Sun, autorice Sunčane More.
“Sve umjetnine koje izrađujem su napravljene s puno ljubavi i uz malu pomoć prirode. Svaki komad je jedinstven i ne trudim se sakriti tragove ručne izrade i nesavršenosti. Izrađeni su mojim ljudskim rukama i volim da je to očito. Kolekcija „Paška čipka“ je izrađena uz pomoć slane morske vode i struje. Proces je 100% neopasan za prirodu. Rezultat će vas, nadam se, podsjetiti na sjajno ljetno sunce, na jednom posebnom kamenom otoku, u svijetu poznatom po tradiciji izrade čipke.” – istaknula je Sunčana More, autorica orginalnog nakita.

Craft-More-Sun

0
0
0
s2smodern