Kroz Program razvoja otoka u 2018. Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Grad Pag dobio je 670 000 kuna bespovratnih sredstava za rekonstrukciju i opremanje igrališta Dječjeg vrtića “Paški mališani”.

Taj iznos najveći je od svih koji su dodijeljeni otocima Zadarske županije, a riječ je o deset projekata za koje je namijenjeno ukupno        3 920 000 kuna.

Programom razvoja otoka nastoji se poticati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave na svrhovito korištenje sredstava ulaganjem u male kapitalne projekte koji za cilj imaju razvoj otočne infrastrukture i gospodarstva te se njima želi unaprijediti kvaliteta života na otocima. Projektom za kojeg je Grad Pag dobio sredstva omogućit će se razvoj kapaciteta za djelovanje Dječjeg vrtića, ali i same lokalne zajednice kroz mogućnosti provođenja sportskih i javnih manifestacija te raznih aktivnosti na otvorenom.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, u petak je na otoku Hvaru s predstavnicima općina, gradova i županija potpisala 40 ugovora, a u ime Grada Paga ondje je bio dogradonačelnik Davor Fabijanić. Prilikom potpisivanja ministrica je istaknula kako ju iznimno veseli činjenica da se najveći broj ugovora ove godine odnosi na poboljšanje društvene infrastrukture, tj. izgradnju i obnovu dječjih vrtića i igrališta.

DSC0431
DSC0392---Copy

0
0
0
s2smodern