Pag milenijska

Pripreme za početak emitiranja programske sheme Radio Paga su pri kraju i očekuje se da bi u skoro vrijeme Radio Pag mogao započeti s kompletnim programom. U ovom trenutku Radio Pag emitira samo glazbeni program što je bio preduvjet za dobivanje koncesije. Prošlog tjedna djelatnici gradske tvrtke Pag II d.o.o. dovršavali su radove adaptacije i uređenja prostorija.

Dramska skupina srednje škole u Pagu uz vodstvo profesorice Nataše Strugar sudjelovala je u snimanju jinglova i najava za radijske emisije, što bi trebao biti prvi korak u suradnji Radio Paga i paških srednjoškolaca koji će na Radiju imati prostora za kreiranje programa i snimanje emisija. Pokrenut je web portal www.radiopag.hr koji će pratiti radijski program, ali i služiti kao otočki informativni portal sa sjedištem na našem otoku.
- Radio Pag godinama je bio simbol paškog gradskog identiteta. Nažalost, kao tvrtka je imao problema i ugasio se. Došlo je do medijske tišine u Gradu koja je stvorila atmosferu nezadovoljstva te usporila i otežala korake gradskog života. U Gradu smo postigli konsenzus oko odluke da se radio ponovno pokrene sa željom da će kao lokalni medij pokrenuti pozitivne promjene u našem društvu. Put do toga je bio dug, nimalo lak, a nije ni završen. Imali smo mnogo administrativnih prepreka, ali nismo htjeli odustati nadomak cilja. Radio Pag emitira program koji je za sada u testnoj fazi dok ne započne emitiranje programske sheme koju je odobrilo Vijeće za elektroničke medije. Radio se treba postaviti na noge i posložiti. Nekada je bio povezujući faktor paškog gradskog tkiva, dajmo mu priliku da to ponovno postane. Radi financijske samoodrživosti zamišljen je kao otočki radio što bi svim jedinicama lokalne samouprave na području otoka Paga trebalo pridonijeti podizanju kvalitete života na otoku. Grad Pag se treba otvarati suradnjama, novim idejama i načinima. A prije svega, Pag treba građane koji nisu izgubili vjeru u njega. - rekao je gradonačelnik Fabijanić.

0
0
0
s2smodern