2018022012163n0

Općinski sud u Pagu sa Mandrača uskoro seli u prostorije na katu Kneževog dvora. Preseljenje se očekuje kroz idućih nekoliko tjedana, čim budu dovršeni radovi adaptacije prostorija koji su intenzivno u tijeku. Na površini od 189 metara kvadratnih kata Kneževog dvora predviđenog za preseljenje Gradske uprave djelovat će uredi Općinskog suda u Pagu koji su teritorijalno nadležni za područje Paga, Novalje, Kolana i Povljane (ured Predsjednika suda, uredi izvanparnične, ostavinske, ovršne, parnične, sudske i ZK pisarnice te računovodstva).

 

Ovo je drugo preseljenje na adekvatniju lokaciju za Pag važne institucije u kratkom roku. Prošli mjesec paški Katastar je iz Vele ulice 12/ll preselio je na novu adresu u Ulica kralja Tomislava 43, na kat iznad poslovnice FINE uz podršku i konkretnu pomoć Grada Paga. Preseljenje čitavog inventara i arhivske dokumentacije Odjela za katastar nekretnina Pag izvršili su djelatnici gradske tvrtke Pag II. d.o.o., na čemu  im je voditeljica Odjela zahvalila i izrazila zadovoljstvo suradnjom. Prilikom radnog posjeta uredima Odjela za katastar Pag gradonačelnik Ante Fabijanić, naglasio je da će Grad učiniti sve što je u nadležnosti kako bi institucije  u Pagu mogle učinkovito nastaviti djelovati.

  • Grad Pag je povijesno administrativno središte otoka Paga. Zbog neadekvatnosti i derutnog stanja sadašnjeg prostora u kojem Općinski sud u Pagu djeluje, postojala je realna opasnost da Pag izgubi značajnu instituciju. Pag je kroz povijest bio jedina urbana sredina na otoku i Općinski sud zasigurno je pridonio njegovom značaju. Ostanak Suda u Pagu bio je prioritetne važnosti i u tom smislu donijeli smo odluku da Gradska uprava ostane gdje jest, a prostor se prilagodi za preseljenje Općinskog suda u Pagu, i to u samu gradsku jezgru. Cilj je, ne samo zadržati državne institucije u Pagu, nego i omogućiti im funkcioniranje u reprezentativnim prostorima na koje kao građani možemo biti ponosni. Vjerujem da će to biti i prvi korak u ponovnom buđenju naše Pijace koja opet mora postati mjesto susreta. - rekao je gradonačelnik Fabijanić prilikom obilaska Kneževog dvora koji se ubrzano priprema za Općinski sud u Pagu.

201802201223j53
2018022012163n0
20180220123949
20180220123902

0
0
0
s2smodern