IMG ac11c2daad963d9dc42861f69af6685c V

U petak, 02.02.2018. odigrala se finalna večer Otočnog turnira u briškuli i trešeti koji se već sedmu godinu zaredom održava u organizaciji konobe Bile, a pod pokroviteljstvom Grada Paga. Pobjednički par ovogodišnjeg turnira su Branimir Paro Vidolin i Marin Fabijanić. Drugo mjesto zauzeli su Peter Magaš i Mate Jurčević, a treći su bili Beni Deda i Željko Goleš. Pobjednicima su dodjeljeni pehari i medalje te novčane nagrade od 3000 kuna za prvo mjesto te 2000 kuna i 1000 kuna za drugo odnosno treće mjesto.

Turnir je ove godine okupio 27 parova sa cijelog otoka i kroz dva mjeseca bio povod dobrih druženja otočana začinjenih mediteranskim temperamentom, ali i način očuvanja paške tradicije kartanje briškule i trešete. Iskusni igrači kažu da se tajne dobre igre sastoje se u pamćenju prethodno odigranih karata, zbrajanju i pamćenju već dobijenih punata i savršenoj koncentraciji na igru.

  • Čestitam ovogodišnjim pobjednicima, ali i svim sudionicima turnira. Svake godine sve više parova se prijavljuje na naš Otočni turnir i vjerujem da će se i idući čekati s nestrpljenjem. Nadam se da će i mlađe generacije prihvatiti i očuvati naše običaje koji okupljaju ljude. Pozivam sve naše vješte igrače briškule i trešete da prenesu svoje znanje i ljubav prema našoj tradicionalnoj igri mlađim naraštajima, svojoj djeci i unucima pa da iduće godine budemo imali i turnir na kojem će sudjelovati naši mladi te na taj način damo zalog za budućnost naših običaja. - rekao je gradonačenik Fabijanić.
0
0
0
s2smodern