http tzgpag.hr images stories novosti imgp9282

Paški zimski karneval i ove godine bit će prilika za smijeh, pjesmu, šalu, ali i valorizaciju kulturne baštine Paga sa kojom je usko povezan.

U subotu (10.02.) u 17:00 u Kneževom dvoru nastupit će rasplesana djeca udruge Kissa u sklopu natjecanja Ples pod maskama. Pozivamo naše sugrađane da dođu zapljeskati im za trud koji ulažu u ples tijekom cijele godine. U 21:00 s nestrpljenjem se očekuju prvi ritmovi besprijekorno energičnih Gustafa koji već dobro poznaju pašku karnevalsku euforiju. U subotu je dobar provod zagarantiran!

 

Nedjeljna karnevalska događanja (11.02.) počinju okupljanjem na trajektnom pristaništu odakle će ponosna karnevalska povorka u 16:00 krenuti prema pijaci. Ondje će se izvršiti primopredaja vlasti čime će i službeno gradom zavladati karnevalisti. Prvo kolo očekuje se u 17:00 sati kada će sva srca lupati u ritmu tira-rara-bomba. Ostala kola idu u 17:45, 18:30, 19:15 i 20:00 sati, a između kola nastupit će KUD Družina, Glazbeno društvo iz Stankovaca te zvijezde Pagovizije. Prije zadnjeg kola birat će se najbolje maske, a od 21:00 na karnevalskim tancima zabavljat će nas klapa Bracera.

Karnevalski ponedjeljak je tradicionalno dječji dan, a događanja započinju od 17:00 sa prvim kolom. Stiže nam Triko Cirkus Teatar sa klaunskim showom, cirkuskom radionicom, hodanjem na štulama i modeliranjem balona, a nastupit će i naša djeca iz Dječjeg vrtića Paški mališani, mali KUD Družina, rasplesana udruga Kissa i raspjevane Vijolice. Dodijelit će se nagrade za najbolje likovne i literarne nagrade, a za karnevalski slatki kutak pobrinut će se O.Š. Jurja Dalmatinca Pag i Dječji vrtić Paški mališani. Odrasli će u ponedjeljak doći na svoje od 21:00 kada će uz klapu Sol  te gosta večeri Đanija Maršana zabava potrajati dugo u noć.

U utorak krećemo od 18:00 sa prvim kolom nakon kojeg instrumente preuzima Mala škola Gradske glazbe. Poslije drugog kola u 18:30 KUD Družina izvest će Robinju, a nasmijat će nas zvijezde Pagovizije. Utorak je i dan od tumbule i podjele lista Baš nas briga. Koliko Paškinjama i Pažanima znači karneval pokažimo grupi Furešti i Duo Kumpanji koji sviraju od 21:30.

U srijedu će pogrebna povorka krenuti u 15:30 od kina, čut ćemo Markovu oporuku i, kao i svake godine - spaliti ga jer je kriv za sve.

Sva karnevalska događanja u zadnjim danima karnevala pa i večernji tanci, održat će se na pijaci pod šatorom, u srcu grada. Jedino u slučaju lošeg vremena, tanci će biti u II. magazinu.

Drage Paškinje i Pažani, dragi sugrađani!

Neka Vam nadolazeći karnevalski dani budu ispunjeni
smijehom, veseljem i dobrom zabavom.
Paški karnevalski duh ono je što nas sve povezuje u našem kolu, čvrstom i ponosnom.
Pijaca čeka naše složne korake. Zakolajmo zajedno i ove godine!

 

0
0
0
s2smodern