plakat radioniceU sklopu Paškog kulturnog ljeta 2016. od 11. do 15. srpnja u Pagu će se održati Festival kreativnih radionica. U sklopu Festivala radionice će održati organizator Centar za kulturu i informacije Pag te dva gosta i to Muzej za umjetnost i obrt iz Zagreba i Zadarski plesni ansambl. Polaznici će tako kroz tri radionice naučiti izrađivati nakit od žice i perlica, ući u svijet pop arta kroz radionicu Ludoscopi te naučiti pokoji suvremeni ples.
"Radionice su uvijek veselje i za odrasle, a posebno za djecu. Prvenstveno je cilj da se polaznici zabave u vrućim ljetnim danima, da djeca imaju sadržaje, a onda i da nešto nauče. " - kaže Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag.
U Centru za kulturu ističu kakoje posebno zanimljivo da su upravo oni još 2008. godine prvi iz Zagreba izveli Muzej za umjetnost i obrt koji im je od tada stalni gost, a istu praksu preuzeli su ineki drugi gradovi.
Polaznici će naučeno pokazati na završnoj priredbi i izložbi 15. srpnja u atriju Kneževog dvora gdje će im biti dodjeljena i priznanja za sudjelovanje u Festivalu.

IZVOR: Centar za kulturu i informacije Pag

0
0
0
s2smodern