Na Trgu Petra Krešimira IV i ulicama stare gradske jezgre grada Paga, u petak i subotu 8.i 9. srpnja, oživjet će stari zanati. Lončartsvo, stolarstvo, kovačnica, košaraštvo, mljevenje brašna na starom mlinu, prednja vune, izrada vrša i brojne druge zaboravljene vještine razveselit će sve posjetitelje.
Festival starih zanata odvija se treću godinu za redom u sklopu manifestacije Pašako kulturno ljeto, a jedan je od najposjećenijih programa Centra za kulturu i informacije Pag.
"Posjetitelji, kako turisti tako i vikendaši i domaći, vole vidjeti zanate i vještine kojima su se ljudi nekada služili, a danas su sve rijeđi ili ih uopće nema. Zato je program Festivala starih zanata zanimljiv uistinu svima, uživaju i djeca i odrasli. " - kaže ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag, Dijana Vuleta. Na Festivalu sudjeluju: Udruga Stari Zanati iz Hlebina, Udruga Paška alka iz Paga, Udruga Sv. Jeronim iz Vlašića i Udruga uzgajivača paške ovce Rogujica iz Paga. Organizator Festivala je Centar za kulturu i informacije Pag, a pokrovitelj Grad Pag.

IZVOR: Centar za kulturu i informacije Pag

0
0
0
s2smodern