Paška sirana ovjenčala se još jednom lijepom nagradom.


Naime, u hotelu Sheraton u Zagrebu dodijeljene su nagrade za najbolju ambalažu na hrvatskom i regionalnom tržištu CROPAK i REGPAK 2016. Dodjelu nagrada trinaestu godinu zaredom organizirali su tvrtka
Tectus d.o.o., Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT te stručni časopisAmbalaža/REGprint iz Zagreba.
Natječaj CROPAK je osmišljen s ciljem isticanja značaja i koristi ambalaže kao važnog sredstva zaštite, promocije i identifikacije proizvoda te motiviranja proizvođača i korisnika ambalaže na proširenje tehničkih, tehnoloških i kvalitativnih granica u promišljanju ambalaže, neodvojivog dijela proizvoda. Natječajem se ujedno želi naglasiti nužnost kvalitativnih pomaka u promišljanju vizualnog identiteta ambalaže, grafičkog i industrijskog dizajna, ekoloških svojstava ambalaže te cjelovitog doprinosa zaštiti okoliša s aspekta gospodarenja ambalažom i ambalažnim otpadom.
Svečanost predstavljanja nominacija i dodjele nagrada i ove je godine bio najiščekivaniji trenutak, čemu svjedoči 120 sudionika i uzvanika iz više od 80 tvrtki i institucija iz Hrvatske i inozemstva.
Na ovogodišnji natječaj za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK ukupno je pristiglo 58 nominacija u sklopu kojih je ocijenjeno više od 120 ambalažnih rješenja. Uz već tradicionalne kategorije, ovogodišnji CROPAK natječaj donio je i dvije novosti. Naime, posebnost ovogodišnjeg Natječaja je i dodjela priznanja u kategoriji „Save Food – dodana vrijednost", kao dio globalne inicijative Save Food i CROPAK po ocjeni potrošača.

 

Paška sirana dobila je nagradu u kategoriji Ambalaža otočnog proizvoda za predivnu kutijicu za osminku jubilarnog sira Pagus.

„Ova nagrada će svakako uveličati naš 70. jubilej koji slavimo ove godine pogotovo što smo je dobili za naš jubilarni sir. Ovo je druga godina zaredom da dobivamo CROPAK, lani smo dobili za Paškinjice, čokoladne praline s paškim sirom. Potvrda je to da što se tiče dizajna naših proizvoda- idemo u dobrom smjeru..."

Kutijicu za Pagus kao i za Paškinjice dizajnirala je dizajnerica Indira Filipović iz tvrtke Grafokor d.o.o.

0
0
0
s2smodern