Udruga Kissa, u suradnji sa gradovima Pagom i Novaljom te otočkim turističkim zajednicama Novalja, Kolan, Pag i Povljana, nizom događanja održala je program nazvan Travanj – mjesec zdravog života na otoku Pagu.
U progam su bili uključeni nutricionisti, plesni pedagozi, fitnes instruktori, treneri sportskih udruga na otoku, udruge za zaštitu okoliša, ronilački klubovi, medicinske sestre, liječnici.
Ove godine programu se pridružila i treking liga Hr koja je održala prvi treking& trail kamp u mjestu Vlašići.
"Projekt Travanj- mjesec zdravog života na otoku Pagu nastao je prvenstveno zbog djece te se polako rodila ova priča u kojoj svi sudionici čine jednu cjelinu s ciljem povezivanja otoka Paga u zajedničku priču o mjesecu travnju i zdravom životu", kazala je Kristina Alaburić, voditeljica Udruge Kissa koja je naglasila: "Podizanje svjesti o važnosti bavljenja fizičkim aktivnostima i zdravom prehranom danas je od velike važnosti u ovom ubrzanom životnom tempu. Edukacija djece nam je, kao posebno bitna, bila misao vodilja. Slijedom toga smo učili i vježbali u gotovo u svim školama na otoku. Zadnji dan travnja proslavili smo plesom i obilježili svjetski dan plesa uz plesnu udrugu Gesta i Tornadele iz Zadra."

0
0
0
s2smodern