Atraktivni plesni koraci u petak su oživjeli Trg Petra Krešimira u Pagu na kojem je plesalo više od 60 plesačica iz cijele Hrvatske.


Za prvi dan II. Festivala plesa - Pag 2016., organizator Centar za kulturu i informacije Pag, priredio je publici cjelodnevni program. Okupljeni građani na Trgu učili su plesati salsu i disco fox uz pomoć plesača iz Plesnog kluba Samba Zadar. Publiku su za Festival svojim plesnim izvedbama zagrijavale sjajne plesačice Plesnog kluba Lana iz Zagreba i Dugog sela koje su osvajačice brojnih zlatnih medalja na svjetskim i europskim natjecanjima u plesu.
U programu festivala izvrsnim plesnim izvedbama predstavile su se balerine Glazbene škole Blagoje Bersa iz Zadra, sjajne plesačice Teatra Sjene iz Šibenika, plesačice Kazališne udruge Antis iz Zadra, plesačice iz grada domaćina iz Plesne Udruge KIssa, plesačice Zadarskog plesnog ansambla iz Zadra i plesačice Plesnog kluba Lana iz Zagreba.
Nakon što je publika prvog dana Festivala uživala u modernim plesovima, drugi dan su im se predstavili baletna umjetnica Vlasta Rittig iz studija povijesnog plesa Divertimento iz Zagreba, Udruga Paška alka iz Paga, Povijesno-plesna udruga Kontea iz Konjščine te kulturno umjetnička društva Družina iz Paga, Sv. Šime iz Rtine, Kupinečki Kraljevac iz Zagreba i Sv. Jeronim iz Vlašića. Tako se u paški Dom kulture na trenutak vratio dašak barokne raskoši koju je predivno donijela nekadašnja balerina HNK Zagreb Vlasta Rittig. Barokne i renesansne haljine, kao i živopisne tradicionalne nošnje kulturno umjetničkih društava, obojile su pozornicu u pravu raskoš. II. Festival plesa – Pag 2016., čiji je organizator Centar za kulturu i informacije Pag, omogućio je Pažanima i njihovim gostima dva dana istinskog plesnog užitka.
„Ovogodišnji II Festival plesa je veliki iskorak u odnosu na prethodni i sadržajno i organizacijski. Potrudili smo se napraviti uistinu plesni spektakl i to smo i imali. Publika je mogla uživati u izvedbama sjajnih i nagrađivanih plesača. „ – rekla je ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag, Dijana Vuleta.
IZVOR: Centar za kulturu i informacije Pag

 

0
0
0
s2smodern