2Prigodnim programom pod motom "Ljubav djeci prije svega" u OŠ "Jurja Dalmatinca" obilježen je Dječji tjedan u kojem su sudjelovali učenici nižih razreda iz matične te tri Područne škole - Dinjiške, Vlašića i Povljane.
"Ovi dani su prilika da se svatko od nas "velikih" podsjeti i preispita što je napravio, kao i što još može napraviti za djecu i njihova prava.", kazala je učiteljica Sanja Dobrijević.
Kroz pjesme, recitacije i likovne radove, djeca su upoznavala svoja prava. U programu su sudjelovali Dječji zbor "Vijolice" koji su otpjevali nekoliko svojih pjesama, zatim recitatori iz matične škole i Područne škole Povljana, likovna sekcija koja je nacrtala i napisala koja su dječja prava.
Djeci je naglašeno da su dječja prava dio temeljnih ljudskih prava te da ih trebaju ostvarivati uvijek i svugdje pa ih treba poštivati, promicati i unaprjeđivati cijelu godinu, a ne samo u ovome Dječjem tjednu.
Jutarnji dio nastave ovog posebnog dana nastavio se kroz četiri aktivnosti: štafetne igre, zatim kroz školski projekt "Vratimo zaboravljen igre" – igre "Školice", crtanje kredom i društvene igre.

0
0
0
s2smodern