alka-siU posljednja tri tjedna Udruga "Paška alka" sudjelovala je na Srednjovjekovnom sajmu u Šibeniku, zatim u srednjovjekovnom programu "Put ratnika" u Karlovcu, Viteškom turniru "Franjo Tahy" u Susedgradu i "Srednjovjekovnim danima" u Starom gradu Zrinskih u Hrvatskoj Kostajnici.
Prošlog vikenda u Hrvatskoj Kostajnici održala se turističko-kulturna manifestacija "Kestenijada" u sklopu koje se tradicionalno održavaju „Srednjovjekovni dani u Starom gradu Zrinskih". Članovi Udruge "Paška alka" Ivan Buljanović, Antonio Rumora i Lauro Portada sudjelovali su na streličarskom turniru „Prva strijela Starog grada Zrinskih",a najzapaženiji rezultat ostvario je Lauro Portada sa osvojenim četvrtim mjestom.
Tjedan dana prije u sklopu VII. "Podsusedskih svečanosti" održan je veliki "Viteški turnir Franje Tahyja" pod starim gradom Susedom.
Program se sastojao od obrtničkog sajma, koncerta srednjovjekovne glazbe, velike bitke za Susedgrad, prikaza borilačkih vještina, srednjovjekovnih predstava te pentathlona, zabavnom viteškom natjecanju snage i vještine. Održano je polufinale i finale velikog streličarskog turnira na kojem su streličari iz Udruge "Paška alka" Ivan Buljanović, Antonio Rumora, Lauro Portada i Ivan Magaš ostvarili odlične rezultate i plasirali se u prvu ligu. Članice i članovi Udruge "Paška alka" predstavili su se srednjovjekovnim plesovima, te prikazom izrade paške čipke, makrame remena i opletanjem boca
Na Starom gradu Dubovcu u Karlovcu održan je tradicionalni streličarski turnir „Put ratnika" na kojem su sudjelovala trojica streličara iz Udruge „Paška alka".
Ovog ljeta Udruga „Paška alka" sudjelovala je i na 11. Srednjovjekovnom sajmu u Šibeniku gdje su na trgu ispred gradske vijećnice i katedrale svetog Jakova nastupali sva tri sajamska dana predstavivši srednjovjekovne plesove i pašku srednjovjekovnu tradiciju.

0
0
0
s2smodern