U Gradskoj vijećnici Pag održan je radni sastanak na temu idejnog rješenja uređenja lučkog područja Grada Paga kojeg su izradili doc.dr.sc. Dalibor Carević, dipl. inž.građ. i Damjan Bujak, mag.in. aedif. s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Na sastanku su predočene četiri varijante uređenja uz usporedbu funkcionalnosti i troškova uz različite brojeve vezova koji se kreću od 337 do 447.
Na radnom sastanku sudjelovali su gradonačelnik Željko Maržić, zamjenik Dario Grašo i gradski vijećnici koji su zaključili da se predloži još jedna dodatna varijanta iako sve predložene varijante osiguravaju trenutačne potrebe za vezovima kao i budući rast komunalne, nautičke, ribarske i izletničke flote.
Kako su naveli predlagači, potrebno je provesti numeričke analize strujanja mora prije definiranja konačnog oblika usvojene varijante.
Uz to, prezentiran je inžinjersko geološki izvještaj prethodnih inžinjerskih istraživanja na području akvatorija predviđenog za izgradnju novih priveza kojeg su sačinili voditelj elaborata prof.dr.sc.Čedomir Benac s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i dr.sc.Igor Ružić, dipl.ing.građ. Kako je zaključeno, detaljan program istraživanja moći će se napraviti nakon što bude odabrano projektno rješenje.
U cilju sanacije pregledanog obalnog zida i zaštite od potencijalnih daljnjih oštećena preporučeno je da se krene u izradu projekta sanacije čemu treba prethoditi detaljno geodetsko snimanje obale i podmorja kao i detaljan pregled oštećenja.

0
0
0
s2smodern