U Biogradu na Moru će se u subotu 12. rujna s početkom u 19:30 sati održati Međunarodno finale Jadranskih igara u kojem će nastupiti ekipe Maribor (Slovenija), Herceg Novi (Crna Gora), Pag (Hrvatska), Moconesi (Italija), Skopje (Makedonija) i Harkany (Mađarska).


Prvi dio međunarodnog natjecanja dva Međunarodna polufinala održan je prošlog vikenda u Rijeci na bazenima Kantrida u kojima je nastupilo ukupno dvanaest ekipa iz devet zemalja. Osim hrvatskih predstavnika iz Paga i Solina, terenima Jadranskih igara u Rijeci prodefilirale su i ekipe iz Maribora i Velenja (Slovenija), Herceg Novog i Igala (Crna Gora), Niša (Srbija), Skopja (Makedonija), Harkanyja (Mađarska), Moconesija (Italija), Bad Radkersburga (Italija) te iz Neuma (Bosna i Hercegovina).
Dva dana natjecanja u Rijeci oduševilo je i publiku i same natjecatelje. Obje večeri natjecanja bile su izuzetno napete i zanimljive, a plasman u finale izborilo je najboljih šest zemalja po ukupnom zbroju bodova – četiri iz prvog polufinala te dvije ekipe iz drugog polufinala.
Međunarodni finalisti imaju kratak odmor pred put u Biograd na Moru gdje je u subotu na rasporedu finale svih finala koje je ujedno i završetak ovogodišnje turneje u kojem će se konačno saznati apsolutni pobjednik šeste sezone Jadranskih igara.
Šest zemalja u borbi za apsolutnom krunom šeste sezone zasigurno će zaintrigirati javnost, a sliku natjecanja iz Biograda na Moru prenijet će šest zemalja iz regije.
Ekipu "Paških podlanica" ove subote čeka nimalo lak zadatak – naime, sve ekipe koje su izborile finale itekako su spremne i u treningu te se sve bore za prvo mjesto i pobjedu.
Ulaz za sve posjetitelje i navijače na bazen Ilirija u Biogradu je besplatan.

 

IZVOR I FOTO: Jadranske igre

0
0
0
s2smodern