Matica umirovljenika grada Paga, u suradnji s Gradom Pagom i Centrom za kulturu i informacije Pag organizirala je predavanje Ante Gavranovića na temu "Četiri dimenzije umirovljeničkog pitanja".

Ante Gavranović, doajen hrvatskog novinarstva i predsjednik Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe iznio je niz zanimljivih brojčanih podataka koji govore o položaju umirovljenika u Hrvatskoj i EU kroz četiri dimenzije : demografsku, gospodarsko-socijalnu, političku i novu – ulaz u Europsku uniju.
Željko Maržić, predsjednik Matice umirovljenika Grada Paga naveo je kako su umirovljenici izgurani na margine društva provodeći svoj vijek u nastojanju da se izbore za ravnopravan civilizacijski i materijalni položaj te istaknuo potrebu ujedinjenja snaga koje se institucionalno bave pitanjem položaja umirovljenika i osobe starije dobi.
Maržić se zahvalio Hrvoju Dusperu, članu Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, predsjedniku Koordinacije udruga i zajednica Hrvatske, članu Predsjedništva Sindikata umirovljenika Hrvatske, osnivaču i dugogodišnjem predsjedniku Društva Pažana u Zagrebu na uloženom trudu u organizaciji i održavanju ove kvalitetne tribine u Pagu. Predavanje su uljepšali pjevači paških pučkih napjeva zatim Stjepan Sabalić, tajnik paške Matice umirovljenika i Šime Goleš svojim stihovima.

 

0
0
0
s2smodern