Helena Šopar dolazi na reviju vjenčanica nadahnutih paškom čipkom

 

Helena Šopar, hrvatska manekenka sa svjetskom karijerom, doći će iz Londona na reviju vjenčanica Hippy Garden koja se održava 19. lipnja u sklopu 6. Međunarodnog festivala čipke u Pagu.
"Iznimno sam sretna da se na ovakav način promovira paška čipka. Bit će mi posebna čast doći na Festival. Naime, putujući po svijetu uvijek, s ponosom, hvalim ljepotu i tradiciju paške čipke i u koferu nosim malo paškog sira", kazala je Helena Šopar.
Helena Šopar, inače model zagrebačke agencije Midikenn, između snimanja i svjetskih destinacija, uspjela je pronaći jedan slobodan dan kako bi došla na 6. Međunarodni festival čipke, i time podržala promociju ove vrijedne kulturne baštine grada Paga i svoga rodnog otoka.

„Obožavam čipku. Moj ormar prepun je čipkanih haljina, najviše volim one „hand made" mojih paških čipkarica, izrađenih posebno za mene po narudžbi moje mame. Za njihovu izradu mama angažira nekoliko žena, jer treba vremena da se izrade, a ja svaku s posebnom emocijom nosim.", kazala je Helena Šopar.

Ovogodišnji 6. Međunarodni festivalu čipke održava se u Pagu od 18. do 20 lipnja, a zbog svog bogatog programa bit će to izniman doživalj za sve posjetitelje toga otoka, ali i Dalmacije. Tema ovogodišnjeg Festivala je čipka u domu pod nazivom „Paška dota", pa će osim izložbi zemalja sudinoca, bit izložena i originalna posteljina, stoljnjaci, prekrivači s paškom čipkom, postavljeni na izvorni namještaj stanovnika Paga.
Modna kuća Hippy Garden na reviji vjenčanica predstavit će jedinstvene haljine nadahnute paškom čipkom i rađene upravo za Festival. Posebni ugođaj ponudit će izvedba opere Figarov pir, W.A. Mozarta, s naslovnom ulogom Gioirgia Suriana, također prilagođena ovogodišnjoj temi Festivala. Tradicionalni program„Stara paška ulica" dočarat će život u gradu Pagu do sredine 20. stoljeća. Osim što će Festival posjetitelje očarati čipkom, ponudit će i gastronomski užitak u tradicionalnim autohtonim proizvodima „Paške kužine".

0
0
0
s2smodern