IMG 4013 1280x853Ministarstvo zaštite okoliša i i prirode u suradnji sa Zadarskom županijom i ove godine organiziralo je dvodnevni redoviti sastanak županijskih zavoda za javno zdravstvo, zavoda i upravnih odjela nadležnih za zaštitu okoliša, poslove prostornog uređenja, graditeljstva, komunalnog gospodarstva, održivog razvoja i pomorstva Jadranskog područja u Pagu u okviru aktivnosti na provođenju zaštite mora i priobalja od onečišćenja te Programa ispitivanja kakvoće mora na plažama u jadranskim županijama.
Pedesetak predstavnika ovih institucija iz Hrvatske te predstavnike Crne Gore koji već šestu godinu sudjeluju na ovim sastancima pozdravila je Barbara Škevin Ivošević ispred Ministarstva zaštite okoliša RH.
Nazočnima se obratio s riječima dobrodošlice gradonačelnik Paga Željko Maržić koji ih je upoznao s nekim detaljima iz bogate paške povijesti vezane uz more podsjetivši da se u prošlosti stanovništo bavilo proizvodnjom soli u najstarijoj hrvatskoj solani. "Danas je glavna gospodarska grana turizam te nam je ova tematika od velikog značenja. Čisto more i visoka kvaliteta mora izravno su povezani uz gospodarstvo Paga te nam je interes da osiguramo visoku kvalitetu", naglasio je Maržić i poželio sudionicima uspješan rad.
IMG 4012 1280x853Olivio Meštrović, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove pozdravio je nazočne ispred župana Stipe Zrilića i Zadarske županije i rekao da je tema ovog radnog skupa je izuzetno zanimljiva za Zadarsku županiju što je obaveza je da se sustavno brinemo za zaštitu i valorizaciju ovog vrijednog segmenta.
Ciljevi Programa za zaštitu su zdravlje kupača i zdravstveno prosvjećivanje javnosti, gospodarenja plažama u svrhu očuvanja njihovih prirodnih vrijednosti i održivog korištenja, praćenje izgradnje kanalizacijskih sustava te funkcioniranje postojećih, utvrđivanje izvora onečišćenja i njihove sanacije, objavljivanje rezultata kakvoće mora u svrhu turističke promidžbe morskog okoliša RH, informiranje javnosti putem informativnih glasila i web stranica.
Radni sastanak se održava tijekom dva dana u hotelu "Pagus", a sudionici će se organizirano upoznati sa znamenitosti grada i otoka Paga.

0
0
0
s2smodern