1560383 636907766409292 3501058517077112423 nZelena čistka 2015. je zbog lošeg vremena tek djelomično održana i to u Vlašićima, Miškovićima i Dinjiški. Ovo je četvrta po redu akcija u kojoj aktivno sudjeluju članovi Udruge "Cvit soli" i samo je jedna od mnogih aktivnosti od javnog značaja kojima se bave članovi udruge.
Ove godine pozvao ih je Grad Pag da sudjeluju u organizaciji Zelene čistke, akcije koja će okupiti sve proračunske korisnike – udruge i Mjesne odbore.
" Dok smo tako čekali i nadali se, iz Miškovića i Vlašića javljaju: Mi krećemo! Čudan je ovaj naš otok. Kao dva kontinenta. U Pagu pada kiša, ali u Miškovićima i Vlašićima će još nekoliko sati biti suho!", pričaju organizatori.
Zbog kiše je otkazana akcija u Pagu i Šimunima, ali sve će se nadoknaditi u akciji Plava čistka koja će se održati 9. svibnja.
U Dinjiški su se u petak u akciju uključila djeca područne škole Dinjiška - OŠ "Jurja Dalmatinca" koje je predvodila učiteljica Ana Kuković.
U Vlašićima su na čišćenje svog mjesta krenule dvije skupine s ukupno četrdesetak volontera. Prvu skupinu predvodila je Helena Dobrila – oni su očistili gornji dio mjesta, centar, prostor uz crkvu i prilaznu cestu dok je druga grupa predvođena Slavkom Žunićem očistila i uredila cestu prema plaži. Akcija je prisilno završila zbog kiše, pa su se volonteri okrijepili roštiljem uz zajedničko druženje.
U Miškovićima se skupilo dvadesetak volontera koji su predvođeni Andrijanom Miočićem čistili i uređivali prilaznu cestu i centar mjesta. Zadovoljni su onim što se napravilo te vjeruju da će im se na Plavu čistku pridružiti još njihovih sumještana. I oni su, kao i volonteri u Vlašićima, zajedno objedovali.
Organizatori su, s obzirom na broj stalno nastanjenih, zadovoljni odazivom u ova tri mjesta te su pohvalili sve volontere koji su se uključili u ovu, hvale vrijednu akciju bez obzira na vremenske neprilike čime su pokazali da im je stalo do ljepšeg i čišćeg okoliša u njihovim mjestima.
Naizgled jednostavna, ova akcija obuhvatila je sva paška gradska poduzeća, obrtnike i pojedince.
Djelatnici "Čistoće" i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pag stalno su bili na raspolaganju, a dio tereta podnijeli su "Pag II" i Komunalno poduzeće Pag.
Sponzori akcije bili su Market "Lorenco" i pekarnica "Pag".
Volonteri se vesele se novim akcijama, a posebno su optimistični da će se skoroj akciji Plavoj čistki 9. svibnja pridružiti još naših otočana i poručuju: "Svi ste dobrodošli!".

FOTOGRAFIJE: Udruga "Cvit soli"

0
0
0
s2smodern