U susret blagdanskim danima u Gradu Pagu održat će se niz kulturnih i zabavnih manifestacija u kojima će moći uživati domaćini, ali i svi oni koji blagdane odluče provesti u zimskoj idili Paga.

Bogat kulturni program počeo je Centar za kulturu i informacije Pag blagdanskom radionicom na kojoj su sudionici izradili prekrasne božićne kuglice u decoupage tehnici. Već tradicionalno, Centar za kulturu uz pokroviteljstvo Grada Paga svoje radionice poklanja sugrađanima.

 

Plesna Udruga Kissa 07. prosinca u 18 sati u velikoj dvorani OŠ Jurja Dalmatinca izvest će plesnu predstavu svojih polaznika i gostiju.

Pažani će 12. prosinca u 19 sati u Domu kulture u Pagu moći prisustvovati i priredbi učenika Osnovne škole Jurja Dalmatinca pod nazivom „Božić je ljubav na svim jezicima" .

Blagdanskoj atmosferi u gradu Pagu Centar za kulturu doprinijet će i organizacijom prigodnog predavanja don Daria Tičića, koje će se održati 14. prosinca u 18 sati u Kneževom dvoru, a tema predavanja bit će „Na vratima od Božića".

Centar za kulturu Pag izradio je velike božićne kugle za gradski bor koji će se, uz prigodan program, ukrašavati na Trgu Petra Krešimira IV u ponedjeljak 15. prosinca u 10 i 30 sati. U ukrašavanju bora sudjelovat će i Dječji vrtić Paški mališani čiji su polaznici također izradili prigodne ukrase. Glazba, pjesma i Djed božićnjak razveselit će toga dana mališane koji će ukrašavati bor.

Isti dan u 18 sati u Domu kulture Turistička zajednica Grada Paga za najmlađe mališane pripremila je dječju kazališnu predstavu „Betlehemska ovčica" u izvedbi Kazališta lutaka Zadar.

17. prosinca u 18 sati u Domu kulture Dječji vrtić Paški mališani predstavit će se priredbom „Božić s Paškim mališanima."

U gradskom parku Golija 18. prosinca u 12 sati Centar za kulturu će, zajedno sa sumještanima, pohraniti Vremensku kapsulu koja će biti otvorena na isti dan za 50 godina.

Raznolikosti predblagdanskih događanja doprinijet će i NK Pag organizacijom Božićnog nogometnog turnira 19. i 20. prosinca u školskoj dvorani u Pagu.

Blagdanske dane će uljepšati i nastup izvođača Tradicijskih pjevanja otoka Paga koji će se u organizaciji Centra za kulturu održati 20. prosinca u 18 sati u dvorani Kneževog dvora.

Isti dan na istom mjestu u 19 i 30 sati svoj Božićni koncert održat će Gradska glazba Pag.

Blagdansku atmosferu u Pagu zagrijat će i nekoliko zabavno gastronomskih dana u organizaciji Marketa Lorenco te uz potporu TZ-a Grada Paga. Tih dana, 21., 22., i 23. prosinca od 10 do 13 sati na parkiralištu ispred Marketa Lorenco bit će organiziran prigodan glazbeno zabavni program uz blagdanske delicije.

Već tradicionalan Crkveni Božićni koncert održat će se u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja 27. prosinca, a nastupit će glazbenici s područja Grada Paga.

28. prosinca u 19 sati u Zbornoj crkvi promociju svog CD-a duhovnih pjesama „Tebi Isuse" održat će Dječji zbor Vijolice.

Mjesec prosinac u Gradu Pagu dani su posebnog mira i ljubavi za sve sugrađane, pa su u tom duhu i institucije i udruge koje djeluju na području Grada pripremile za svakoga po nešto za sretne i blagoslovljene Božićne i Novogodišnje blagdane.

autor: Centar za kulturu Pag

0
0
0
s2smodern