Ovog tjedna objavljen je natječaj za kreditno zaduživanje za financiranje izgradnje zamjenske zgrade Dječjeg vrtića "Paški mališani".

Procjenjuje se da će realizacija ovog projekta iznositi oko 13 milijuna kuna, ali točan iznos definirati će se nakon odabira najpovoljnijeg izvođača radova. Za ovaj projekt Ministarstvo regionalnog razvoja RH osiguralo je iznos od 2,8 milijuna kuna. Projekt će se kandidirati za sredstva Fondova za ruralni razvoj.
U završnoj fazi, točnije pred potpisivanjem ugovora je projekt sanacije deponija otpada čija vrijednost se procjenjuje na 10 milijuna kuna od čega je 75% osigurao Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 25% će se osigurati iz gradskog proračuna;
Započela su arheološka iskopavanja ostataka crkve Svetog Petra na Prosici kod Magazina soli u sklopu izrade projekta arhitektonsko - urbanističke studije uređenja prostora Magazina soli koji bi u budućnosti trebao postati središte događanja u Pagu. Radove izvode djelatnici Arheološkog muzeja iz Zadra i trebali bi biti završeni do kraja mjeseca. Projekt uređenja prostora prezentirati će se javnosti s konačnom namjerom da se detaljno koncipira namjena ovog atraktivnog prostora.
U izradi je projektna dokumentacija uređenja šetnice Bašaca. Nakon ugradnje kanalizacije na tom području planirano je uređenje dijela uz more u nekoliko faza. U prvoj fazi urediti će se kolnik i nogostup u skladu s pravilima struke, a nakon toga će se urediti postojeće plaže kao i umjetne;
U proračunu za slijedeću godinu osigurana su sredstva za ispitivanje kakvoće ljekovitog blata s područja Paške uvale u cilju izrade eleborata potrebnog za daljnje korake u realizaciji projekta zdravstvenog turizma.
U završnoj fazi izrade projekata za apliciranje za sredstva EU-e su : adaptacija i nadogradnja Doma kulture, projekt "Paške kuće" i projekt odvodnje.
Ono što koči razvoj i uređenje prostora u Pagu jesu odštete koje bi Grad Pag trebao platiti nakon višegodišnjih, nasljeđenih sudskih sporova s obrtom "BBC", vlasnika Božidara Jovića i tvrtkom "Ibis". Spor s obrtom "BBC"" traje pet godina, a prvostupanjskom presudom Grad Pag bi trebao platiti odštetu od oko10 milijuna kuna. Drugi spor je onaj s tvrtkom "Ibis", dug čak 12 godina, a presuđena odšteta iznosi 4,5 milijuna kuna. Nije problem samo visina odštete nego i nemogućnost korištenja prostora u samom centru grada za vrijeme trajanja spora. Za oba spora je uložena žalba.

 

0
0
0
s2smodern