U Osnovnoj školi "Jurja Dalmatinca" priprema se opsežna dokumentacija za rekonstrukciju škole koju osnivač - Zadarska županija planira prijaviti na javni poziv Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za dostavu projekata financiranih od strane EU za aktivnosti izvođenja radova, rekonstrukcije, adaptacije i nabave opreme ili izgradnja nove obrazovne infrastrukture za novi operativni period 2014. do 2020. godine.
Željka Zubović, ravnateljica OŠ "Jurja Dalmatinca" kaže da bi realizacija ovog projekta mogla krenuti nakon realizacije projekta izgradnje nove zgrade Srednje škole "Bartula Kašića" koji se već nalazi na indikativnoj listi projekata u Ministarstvu.
Izrađen je idejni projekt rekonstrukcije OŠ "Jurja Dalmatinca",u tijeku je izrada geodetskog elaborata koji je potreban zbog ishodovanja dozvola, zatraženo je izdavanje posebnih uvjeta javno pravnih tijela u svrhu izrade glavnog projekta. Izrađene su predstudija izvodivosti i studija energetske učinkovitosti te je riješeno vlasništvo. Sva dokumentacija je izrađena u suradnji sa Zadarskom županijom koja je financirala sve dosadašnje troškove.
Idejni projekt izradila je tvtka "AB Forum" iz Zadra, a autori su Iva Letilović i Igor Pedišić. Izrada idejnog projekta stajala je 108.000,00 kn bez PDV-a.
Projekt je izrađen na bazi od 260 do 300 učenika. Ukupna bruto površina je 3.683 m2 što znači da bi se rekonstrukcijom dobilo dodatnih 1.301 m2. Po projektu je planirana nadogradnje dijela zgrade, a podizanjem školskog dvorišta na razinu prizemlja dobio bi se suteren gdje bi bila bi smještena polivalentna dvorana za priredbe i okupljanje učenika, knjižnica, kuhinja s blagovaonom i produženi boravak.
Na razini prizemlja smješteni su polivalentni prostor i četiri učionice predmetne nastave s mogućnošću izlaska školski trg – učionicu na otvorenom.
Na prvom i drugom katu planirane su učionice predmetne nastave s pripadajućim kabinetima te učionice posebnog odjela, administrativni dio i zbornica sa pratećim sadržajima.
Rekonstrukcijom škole omogućit će se jednosmjensko odvijanje nastave. U planu je organizacija nastave na način da se ujutro održava redovna nastava, nakon čega bi učenicima bio ponuđen ručak u školi. Nakon redovne nastave i ručka održavala bi se izborna nastava i izvannastavne aktivnosti te dodatna i dopunska nastava.
Predviđa se da bi cijena cjelokupnog projekta iznosila oko 3 milijuna 760 tisuća EUR-a, a troškovi nabave suvremene opreme iznose 550 tisuća EUR-a. Cijena je okvirna jer idejni projekt ne predviđa cijenu već glavni projekt čija izrada bi trebala biti slijedeći korak, kao i izrada studije izvodljivosti.

0
0
0
s2smodern