Ovog tjedna u hotelu "Kolovare"u Zadru dodijeljena su priznanja pobjednicima u akciji TZ Zadarske županije i Zadarskog lista „Biramo najuređenije turističko mjesto, biramo najljepši restoran i konobu s najboljom izvornom gastroponudom u Zadarskoj županiji.


Grad Pag je dobio priznanje za uređenje u kategoriji mjesta zajedno sa Zadrom, Biogradom na moru i Ninom.
Priznanje je u ime Grada Paga primio gradonačelnik Željko Maržić. Ovo je 13. godina od kako se ova akcija održava i od kako se obilaze nominirana mjesta i restorani, te sve objavljuje u prilogu "Zadarskog lista" Eko turist 023. Nazočne je pozdravio župan Stipe Zrilić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Zadarske županije koji je kazao kako ovom svečanošću simbolično podvlačimo crtu pod ljetnu turističku sezonu te kako bi nagradili one subjekte koji su svojim radom i trudom pomogli boljem ostvarenju turističke sezone. Župan je iznio podatke o ovogodišnjoj sezoni :" Ove je godine od siječnja do rujna u Zadarskoj županiji je zabilježeno 1.400.604 dolazaka te 9.844.729 noćenja. Od toga je domaćih turista bilo 220.677 koji su ostvarili 2.035.042 noćenja, a stranih 1.179.927 koji su ostvarili 7.809.687 noćenja. Indeks dolazaka u odnosu na prošlu godinu iznosi 107, a noćenja 105." Tome je dodao da ove brojke svjedoče o tome da se svako ulaganje u turizam isplati. „Zadarska županija izradila je Glavni plan razvoja turizma Zadarske županije kao sektorski i planski dokument koji je ujedno okvir za naše aktivnosti i kreativnosti u turizmu u vremenu koje je pred nama", dodao je župan. Župan je zahvalio svima za dobre turističke rezultate kao i svim dobitnicima nagrada u ovoj vrijednoj akciji.
U ime nagrađenih nazočnima se obratio gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta koji je pohvalio akciju "Zadarskog lista" i važnost medija u promoviranju turizma. Naglasio je i značaj turističkog gospodarstva Zadarske županije u ukupnom gospodstvu kao i značaj Zadarske županije u hrvatskim okvirima.

 

Ovogodišnji laureati su:

  • OPG Babac-Damjanić i Restoran 5 bunara inicijatori Festivala Smokava;
  • Konoba Skoblar za autohtonu gastro ponudu
  • Vitlov čokolade za turističku zanimljivost
  • Obrt Jagoda za suvenir Penkalica
  • Manifestacija „Škraping" za unapređenje turističke ponude
  • TZ Grada Benkovca za unapređenje turističke ponude zadarskog zaleđa
  • Ražnjevića dvori 1307. biogradske tvrtke Ilirija za unapređenje ruralnog turizma
  • Sigfried Baumann, njemački novinar, za izniman doprinos promidžbi Zadarske županije u Njemačkoj
  • Najboljima u kategoriji mjesta proglašeni su : Grad Zadar, Grad Biograd na moru, Grad Pag i Grad Nin.

0
0
0
s2smodern