Jedanaest polaznika ''Male škole'' Gradske glazbe Pag održali su prvi javni nastup. Najveći broj mladih paških glazbara učenici su trećeg i četvrtog razreda koji su došli u ''Malu školu'' početkom školske godine.


S najmlađima rade dva mentora - Davor Dobrijević koji ih uči svirati na drvenim instrumentima i Branko Barbir koji ih podučava sviranju na limenim instrumentima i udaraljkama.
Koncert je trajao pola sata, a budući ''glazbari'' izveli su glazbeni materijal iz svojih udžbenika ''na suho''ili uz podlogu glazbenih matrica uz veliki aplauz nazočne publike koja je uživala u nastupu svakog polaznika.
''Jedan od prioriteta koji smo zacrtali prije desetak godina bio je konstatantan rad s mladima. To je bio preduvjet bilo kakvom dugoročnom promišljanju o radu Gradske glazbe Pag te se toga držimo u našem radu.Sve aktualnije je pitanje prostora u kojem će Gradska glazba nastaviti svoje djelovanje započeto prije devet desetljeća. Ovaj prostor je neadekvatno i privremeno rješenje, pa pozivamo gradsku upravu da zajedno počnemo razmišljati o alternativama kako nas budućnost ne bi zatekla ''na ulici'',rekao je Branko Barbir, kapelnik paškog puhačkog orkestra.
Pohvala ide najmlađim glazbarima iz "Male škole", a to su Luka Šuljić, Đana Buljanović i Ivan Benzija koji su svirali klarinet, a Jelena Šupraha saksofon. Noa Karavanić, Giovanni Šmit, Borna Maržić, David Kutanjac, Fabijan Oguić i Antonio Buljanović su budući trubači, a udaraljke svira Leon Fabijanić.

 

0
0
0
s2smodern