Povodom Dana zaštite prirode 22. svibnja ronilački klub "Mar Sub" iz Zagreba i "Scuba Centar Pag" organiziraju izložbu podvodnih fotografija na temu "Bioraznolikost paške uvale" u crkvi Sv. Jurja od 12. do 18. svibnja 2014. godine

.
Za 16. svibnja u 19.00 sati organiziran je obilazak staništa šišmiša u Dubravi- Hanzinama, a za 17. svibnja u 11.00 sati zakazano je čišćenje podmorja.
Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibanj Međunarodnim danom bioraznolikosti kako bi utjecali na povećanje svijesti o važnosti bioraznolikosti u održivom razvoju i skrenuli pozornost na njeno očuvanje kao temeljno međunarodno načelo u zaštiti prirode i zajedničku obavezu čovječanstva. Republika Hrvatska se 2003. godine pridružila globalnim nastojanjima za očuvanjem bioraznolikosti i unaprjeđenjem zaštite prirode kad je Hrvatski sabor 22. svibnja proglasio Danom zaštite prirode u Hrvatskoj.
Hrvatska je po biološkoj raznolikosti jedna od najbogatijih europskih zemalja zahvaljujući svom specifičnom geografskom položaju na razmeđi četiri biogeografske regije te karakterističnim ekološkim, klimatskim i geomorfološkim uvjetima. Velika raznolikost kopnenih, morskih i podzemnih staništa rezultirala je bogatstvom vrsta i podvrsta što je za zemlju relativno male površine značajan broj.

 

0
0
0
s2smodern