IMGP4469 MediumOvog vikenda u Pagu su boravili učitelji i učenici iz prijateljskog grada Zanea čiji domaćin je bila OŠ"Jurja Dalmatinca"-
Goste predvođene gradonačelnikom Zanea Albertom Buzinom primili su gradonačelnik Paga Željko Maržić i predsjednik Gradskog vijeća Vjekoslav Šljivo.
Maržić je upoznao goste s bogatom tradicijom i poviješću Paga, načinom života naglasivši značaj paške čipke, soli i sira.
"Zahvaljujemo vam se što ste kao grad prijatelj tijekom Domovinskog rata organizirali više od pedeset humanitarnih akcija pomoći koje su bile upućene u Benediktinski samostan čime ste pokazali svoje prijateljstvo jer se prijatelji poznaju u nevolji", naglasio je Maržić.

IMGP4445 MediumIMGP4446 MediumIMGP4449 Medium


Učenici iz Zanea, u znak zahvale za dobro domaćinstvo i uspostavu prijateljstva, zajedno su sa svojim profesorom odsvirali hrvatsku himnu.
Inače, višednevni program odvijao se pod motom "Mostovi prijateljstva", a prema riječima ravnateljice OŠ "Jurja Dalmatinca" Željke Zubović, posebno su bile uspješne likovna i glazbena radionica. Učenici su se nadmetali u sportskim igrama u kojima su bili uspješniji gosti. Organizirano su se upoznali sa kulturno – povijesnim znamenitostima Paga i posjetili Zadar gdje su ih posebno dojmile Morske orgulje. Na kraju posjeta, dogovoreno je da će učenici iz Paga u listopadu uzvratiti posjet i nastaviti uspostavljena prijateljstva.

IMGP4460 MediumIMGP4473 Medium

0
0
0
s2smodern