P2281032OŠ "Jurja Dalmatinca" bila je domaćin Županijskog natjecanja iz talijanskog jezika na kojem su sudjelovali učenici osmih razreda šest zadarskih škola: OŠ"Bartula Kašića", OŠ "Šimuna Kožičića Benje", OŠ "Stanovi", OŠ "Krune Krstića", OŠ"Zadarski otoci" i OŠ"Smiljevac", zatim OŠ"Benkovac", OŠ "Jurja Barakovića" Ražanac, OŠ"Pakoštane", OŠ"Vladimira Nazora" Škabrnja, OŠ"Privlaka" i OŠ "Jurja Dalmatinca"Pag.
Najbolji rezultat postigao je Marko Miočić, učenik OŠ"Bartula Kašića" iz Zadra pod vodstvom mentorice Doris Kožul Car.
Ravnateljica OŠ "Jurja Dalmatinca" Željka Zubović pripremila je zanimljiv program u kojem su sudjelovali profesori mentori i njihovi učenici s ciljem upoznavanja gostiju sa bogatom tradicijom paškog karnevala. Ivanka Benzia, predsjednica Karnevalske udruge "Markova kumpanija" profesorima je ispričala o značaju i bogatstvu karnevalske tradicijeu Pagu, običajima, ljepoti paške narodne nošnje. Pjesmicu na paškom dijalektu pročitao je Petar Benzia dok su učenici prvog razreda Dalma Pernar i Antonio Kustić u paškoj narodnoj nošnji poslužili kao pravi mali manekeni. Umirovljena profesorica engleskog jezika Rajka Vidolin u paškom fuštanu pokazala je bogatstvo tradicionalne odjeće sačuvane od svojih predaka.
P2281028Odigrana je i nagradna igra učenika i mentora na temelju odslušane prezentacije. Učenici su uz pomoć mentora morali odgovoriti na nagradno pitanje na talijanskom jeziku. Na kraju se izvlačio dobitnik nagradne igre, a poklon paket su dobile učenice Antonela Žužić iz OŠ"Zadarski otoci" i njezina mentorica Ana Mrđen Veršić. Učenici su izrađivali prigodne maske, a na kraju su im podjeljene zahvalnice.
Natjecanje , ali i ova vesela karnevalska priča završila pjesmom je pjesmom "Paška maškara " koju je izveo Dječji zbor " Vijolice".

0
0
0
s2smodern