Zvuci-otoka-Paga-pressVeliki humanitarni koncert "Zvuci otoka Paga" održati će se 15. ožujka 2014. godine, s početkom u 19.30 sati u hotelu "Adriatic" u Opatiji.
Organizator koncerta je Udruga "Veli škoj" iz Zubovića s otoka Paga. Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida u Rijeci, kao doprinos gradu u kojem žive već tri generacije Pažana.
Na koncertu će se predstaviti šest klapa s otoka Paga, pjevači autohtone „pisme nakanat", kulturno-umjetnička društva te gosti.
Voditelj koncerta Branko Barbir, voditelj nagrađivane klape "Sol" i realizator Josip Kurilić najavili su klape koje će nastupiti na koncertu, a to su :ženska klapa "Peružini" i "Sol" iz Paga, "Kolanjke" iz Kolana, "Murtelice" i "Navalia" iz Novalje te "Povljana" iz Povljane. Na opatijskoj pozornici čuti će se autohtona pisma "nakanat" iz Paga, Novalje, Barbata i Kolana. Nastupiti će i KUD "Družina" iz Paga, KUD "Bartol Kašić" iz Kolana i KUD "Naški" iz Novalje.
Kao gosti nastupiti će domaćini, klapa "Kamelija" iz Opatije, "Luka" iz Rijeke te "Kala" iz Crikvenice, a najavljena je i posebno atraktivna klapa iznenađenje.
Na press konferenciji pridružili su se gradonačelnici i načelnici s otoka Paga koji su podržali projekt s ciljem očuvanja tradicije i glazbene kulturne baštine otoka.
Gradonačelnik Paga Željko Maržić rekao je kako je Pag otok podijeljen u dvije županije, dvije biskupije i četiri jedinice lokalne samouprave. "Stoga su ovakvi projekti koji ujedinjuju sve Pažane hvalevrijedni, i predstavljaju putokaz ka zajedničkom djelovanju, osobito u pitanju gospodarstva i turizma", naglasio je Maržić.
Gradonačelnik Novalje Ante Dabo je izrazio zadovoljstvo što su se svi čelni ljudi otočnih samouprava našli zajedno na ovakvom projektu. "Na otoku su zapuhali novi vjetrovi. Sada svi zajedno razgovaramo i surađujemo, što je rezultiralo i konkretnim rezultatom – uskoro se otvara otočki LAG – lokalna akcijska grupa otoka Paga". Zahvalio se organizatorima koncerta i izrazio uvjerenje da će ovakvi kulturni projekti postati tradicija.
Načelnici općine Povljana Ivo Pogorilić i općine Kolan Josip Zubović također su podržali ovaj projekt koji glazbenim pričom ujedinjuje otok, a doc.dr. Goran Palčevski, predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka zahvalio se organizatorima koncerta na sredstvima koja će biti uplaćena.
Ulaznice se po popularnoj cijeni od 60 kuna nalaze u prodaji od četvrtka, 27. veljače, u "Foto Reviji" i knjižari "Ex Libris" u Rijeci te Festivalu Opatija.

Zvuci-otoka-Paga1

IZVOR i FOTOGRAFIJE: www.teklic.hr

0
0
0
s2smodern