unnamedČlanovi Gradske glazbe Pag održali su redovnu godišnju skupštinu na kojoj su podnesena izvješća o radu, financijsko izvješće i program rada za 2014. godinu.
"Tijekom prošle godine imali smo 31 nastup, četiri više nego 2012. godine. Održali smo 67 proba uglavnom dva puta tjedno. Prošlu godinu ćemo pamtiti i po tome što smo dobitnici Nagrade Zadarske županije, uspješno smo organizirali 6. Smotru puhačkih orkestara Zadarske županije i 18. Smotru puhačkih orkestara Sjeverne i Srednje Dalmacije. Svirali smo na gotovo svakoj manifestaciji u našem gradu. Nabrojati ću samo neke - za vrijeme ljetnog i zimskog karnevala, na Festivalu čipke, za Dan grada, povodom primanja Hrvatske u Europsku unije,Dana zahvalnosti, na otvaranju jedriličarske regate, na obilježavanju obljetnice obrane Paškog mosta, novogodišnji koncerti u Novalji i Pagu, nastup na Božićnom koncertu u Zbornoj crkvi, niz promenadnih koncerata ", rekao je Teo Bukša, predsjednik Upravnog odbora Gradske glazbe.


Izvještaj o radu Male škole dali su Branko Barbir i Davor Dobrijević koji na ovaj način uče najmlađe Pažane i stvaraju podmladak paških glazbara. Izvješće o radu orkestra dao je Branko Barbir, voditelj i kapelnik.
Financijsko izvješće obrazložila je tajnica Darija Alaburić: " Za rad glazbe u 2013. godini uprihodovano je ukupno 137.224, 26 kuna. Najviše nam je uplatio Grad Pag – 75.000,00, zatim Zadarska županija s 9.500,00 kuna, te uplate od Turističke zajednice Grada Paga, školarina i za troškove organizacije smotri. Što se tiče rashoda, tu su honorari kapelniku, učitelju, šivanje uniformi, nabava majica, kupnja novih instrumenata, i popravci starih, troškovi organizacije dvaju smotri. Imamo i troškove izleta za naše članove u Fužine budući svake godine organiziramo takav izlet kao nagradu svim našim članovima za vrijedan rad tijekom cijele godine. ".
U 2014. godini prigodom obilježavanja 90.godišnjice rada organizirati će se svečana skupština na kojoj bi se podijelili priznanja i zahvalnice zaslužnim glazbarima od strane Upravnog odbora i Hrvatskog sabora kulture posebnu plaketu kao udruga te pojedincima zahvalnice za veliki staž u Gradskoj glazbi. Organizirati će se izložba starih fotografija, dokumenata i instrumenata.
U tijeku ove godine planirani su nastupi za zimski i ljetni karneval, za Dan Grada, Uskrs, 1. svibanj, Dan antifašističke borbe, Dan državnosti, Dan Domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, Veliku Gospu, Dan neovisnosti. U planu su nastupi u Jesenicama, na Međunarodnom festivalu čipke, na smotrama, tri koncerta tijekom turističke sezone, posjet kolegama u Stankovcima, te Božićno novogodišnji koncerti u Pagu, u Novalji, Kolanu i mogući posjet Szigetvaru. Glazbari planiraju kupnju barem dva nova i popraviti deset starih instrumenata.
Ove godine zatražena su financijska sredstva od Grada Paga u iznosu od 150.000,00 kuna za redovnu djelatnost i 10.000,00 kuna za međunarodno gostovanje. Od Zadarske županije zatraženo je 15.000,00 kuna za organizaciju 7. Smotre puhačkih orkestara Zadarske županije, za popravak instrumenata 25.000,00 kuna i za međunarodno gostovanje 6.000,00 kuna.

 

0
0
0
s2smodern