U Kneževom dvoru održani su, treći po redu, Karnevalski socji nazvani Otočni karnevalski tanci na kojem su se dobro zabavili čelnici i predstavnici otočnih jedinica lokalne samouprave na otoku.

Prije početka, gradonačelnik Paga Željko Maržić sa suprugom, Ivanka Benzia, predsjednica Skupštine i Dragica Fabijanić, predsjednica Izvršnog odbora Karnevalske udruge "Markova Kumpanija" primili su Borisa Šuljića, predsjednika Gradskog vijeća Novalje, Iva Pogorilića, načelnika Općine Povljana i Bogumila Šugara, predsjednika Općinskog vijeća Kolana sa suprugama
Kao što to i dolikuje, svi su bili maškarani i dobro raspoloženi i uživali u maštovitom programu uz red plesa, igara, kola, tombule.
Za ovu prigodu odigrane su posebno zamišljene igre u kojem su svoje zadatke dobivali čelnici.
U prvoj igri "Pogodi proizvođača Paškog sira" natjecatelji su trebali od pet vrsta Paškog sira pogoditi čiji sir su kušali. Najbolji je bio Novaljac Boris Šuljić. Za ovu priliku sir su donirali: "Paška sirana", Sirane "Gligora", "Mih", "Figurica" i Emil Oštarić.
Druga igra bila je "Pogodi koje vino piješ" u kojoj su natjecatelji trebali pogoditi vrstu vina između jednog bijelog i jednog crnog vina. Najviše bodova u ovoj igri osvojio je Bogumil Šugar iz Kolana. Vino je donirao Tomislav Škunca iz Novalje.
"Pogodi vrstu trave" naziv je treće igre u kojoj su se pogađali nazivi devet vrsta trave ubrane u Povljani, a daleko najbolji opet je bio Bogumil Šugar.
Velike ovacije dobio je Duo "Brci" – Vlado Kaurloto i Tonći Fabijanić - Pevacić sa starom pjesmom "Mjeseče srebrni" i zaslužio naziv pjesme favorita ovogodišnjeg karnevala.
Program su vodili Branko Barbir i Ivo Šupraha – teta Dumica uz svirku VIS-a "Socji".
Slijedeće subote tanci se sele u prostor II Magazina soli, a maškare će zabavljati popularni "Gustafi".

 

0
0
0
s2smodern